Πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε ο Ζαΐχ Μπολσονάρο

7F1hPBhiBf6JeOwhXURJ.jpg
0
0
0
s2smodern

Πρόεδρος της Βραζιλίας ορκίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, που είχε εκλεγεί με μεγάλη διαφορά στις 28 Οκτωβρίου.

Ο δεξιός πρόεδρος, πρώην στρατιωτικός ορκίστηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, με τους επικριτές του να διατυπώνουν ισχυρές επιφυλάξεις για την πολιτική που ακολουθήσει.

Με vintage Rolls Royce η έλευσή του στην ορκωμοσία

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ, μετέβη από τον καθεδρικό ναό της Μπραζίλια στο Κογκρέσο με ένα ανοιχτό vintage Rolls Royce. Τον συνόδευε ιππικό σε άσπρα άλογα, ενώ υπήρχαν φρουροί ασφαλείας, εν μέσω πλήθους υποστηρικτών που φώναζε. Μάλιστα, πολλοί υποστηρικτές του πήγαν στην πρωτεύουσα από πολλές περιοχές, μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία. Εκ μέρους των ΗΠΑ, στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθη ο υπουργός Εξωτερικών, Μαικ Πομπέο. Επίσης, παρέστησαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Από τους Ευρωπαίους ηγέτες, μόνον ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδωσε το παρών. Ο Μπολσονάρο ακύρωσε τις προσκλήσεις των αριστερών κυβερνήσεων της Κούβα, της Νικαράγουα και της Βενεζουέλα...

Ετικέτες: Βραζιλία Δεξιά Πρόεδρος Μπολσονάρουe-genius.gr ...intelligent web software