Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο: ''Ομιλητές, κεντρική σκηνή, ψήφισμα στον ΠτΔ''

sillalitirio.jpg
0
0
0
s2smodern

Σε δύο μέρες είναι το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας και οι προετοιμασίες μπαίνουν σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από το πρωί θα υπάρχουν εθελοντές πολίτες για να περιφρουρήσουν τη σκηνή. Την χρηματοδότηση όλων των εξόδων θα αναλάβουν οι οργανώσεις Μακεδόνων από την Ελλάδα και την ομογένεια, ενώ αναμένεται να συμβάλουν και φυσικά πρόσωπα που στηρίζουν την κινητοποίηση. Ο κόσμος αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι όλα είναι οργανωμένα και ελεγχόμενα πλήρως.

Η μεταλλική εξέδρα θα ξεκινήσει να στήνεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και θα έχει φόντο της – όπως και στη Θεσσαλονίκη – το σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Όσον αφορά τους ομιλητές, οι βασικοί θα είναι δύο, ώστε να μην κουραστούν οι συμμετέχοντες.

Τον λόγο θα πάρουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Από πλευράς εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα αναγνώσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, ενώ θα περιστοιχίζετε από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Ομοσπονδία Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α.

Τέλος, το ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα διαβαστεί, στη συνέχεια θα το παραδόσουν οι υπεύθυνοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της Συντονικής Επιτροπής, το ψήφισμα – το οποίο χαρακτήρισε ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης» - θα επιδοθεί στον ΠτΔ άμεσα, ίσως και εντός της Δευτέρας. «Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού λαού στην εντολή αυτή του λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία», ανέφερε ο ίδιος.

Ετικέτες: Συλλαλητήριο Οργανωτές Ομιλητές Διαμαρτυρίαe-genius.gr ...intelligent web software