Οι Τούρκοι ονειρεύονται ''τούρκικο'' Αιγαίο και ''ελληνικές'' προκλήσεις

0
0
0
s2smodern

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο καθώς οι Τούρκοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί στην πίσω πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας «Daily Sabah», τις οποίες δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», στέλνοντας δυνάμεις προς τις «τουρκικές», όπως τις αποκαλεί, βραχονησίδες. Βάσει αυτών των πληροφοριών η Ελλάδα ενδέχεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο. Και η πρόβλεψη αποδείχθηκε σωστή, όπως αναφέρει η φιλο – κυβερνητική εφημερίδα, την περασμένη Κυριακή όταν προσπάθησε να πάει στα Ίμια ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις ήταν καλά προετοιμασμένες και τον απέτρεψαν να πλησιάσει.

Αυτό όμως δεν έκανε την Αθήνα να τα παρατήσει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, έστειλε ένα άλλο πλοίο, το οποίο επίσης δεν κατάφερε να πλησιάσει τα Ίμια και απετράπη άλλο ένα επεισόδιο.

 

Τουρκία, Προκλήσεις, Επιφυλακήe-genius.gr ...intelligent web software