«Φόρεσαν μαντίλα» οι Έλληνες ευρωβουλευτές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Ευγένιος Παπάζογλου

Ακόμη μια απογοήτευση από τους Έλληνες ευρωβουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τροπολογία που ήλθε στην Ευρωβουλή με την οποία καλείτο η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να κανονικοποιεί την χρήση της ισλαμικής μαντίλας.
Η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατέθεσε  το ευρωπαϊκό κόμμα Id, ζητούσε μια ευρωπαϊκή απάντηση στις διαμαρτυρίες και στις εκτελέσεις στο Ιράν, σημειώνοντας πώς η ευρωπαϊκή Ένωση «καταγγέλει την απεικόνιση της μαντίλας σε οποιαδήποτε ανακοίνωση της ΕΕ, καθώς η μαντίλα αποτελεί βασικό σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών και δεν πρέπει να «δοξάζεται» ή να κανονικοποιείται. Προτρέπει δε την ΕΕ να σταματήσει να χρηματοδοτεί επικοινωνιακές εκστρατείες με στόχο την προώθηση της ισλαμικής μαντίλας.
Οι τόσο ευαίσθητοι όμως Έλληνες ευρωβουλευτές – όσοι τουλάχιστον ήταν παρόντες – αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την συγκεκριμένη τροπολογία, φοβούμενοι προφανώς μην τους χαρακτηρίσουν «ακροδεξιούς» παρά το ότι είναι σαφές σε όποιον διαβάζει την πρόταση ότι πρόκειται για ένα «άχρωμο» κείμενο που απλά αναφέρεται στον συμβολισμό της ισλαμικής μαντίλας.
Οι Έλληνες ευρωβουλευτές, Κεφαλογιάννης, Κυμπουρόπουλος,Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζενμπεργκ, Κύρτσος, Γεωργούλης, Κούλογλου, Κουντουρά, Παπαδημούλης, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά διακομματική συμφωνία καταψήφισαν την συγκεκριμένη τροπολογία. Προφανώς τόσο οι ευρωβουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν το μέλλον της «ισλαμικής μαντίλας» σε επίπεδο τόσο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της χώρας μας.

Θέλουν κι άλλες «Σαχάρ»


 Γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη αφού η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται έναν μόλις χρόνο μετά την εκστρατεία υπέρ της «πολυπολιτισμικότητας» και της «ισλαμικής μαντίλας» που είχε τρέξει και το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης ξοδεύοντας 60.000  ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας, είχε παρουσιάσει σποτάκι και αφίσες, με κεντρικό πρόσωπο τη μαντιλοφορούσα «Σαχάρ», η οποία, όπως μας πληροφορεί, είναι πολύ χαρούμενη που πλέον έχει μια «δεύτερη πατρίδα».
Είναι ακριβώς εκστρατείες σαν και αυτή, που αποτέλεσαν την αφορμή για την τροπολογία αυτή, καθώς είχαν τρέξει ταυτόχρονα σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία έχει απαγορεύσει κάποιες μορφές της ισλαμικής μαντίλας.
Αλλά και στην χώρα μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είχε ξεσηκωθεί κύμα διαμαρτυριών και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές τότε της ΝΔ όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Όμως όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές όσο και αν διαμαρτύρονται οι Έλληνες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ προχωρούν με αποφασιστικότητα στο μονοπάτι της «πολυπολιτισμικοποίησης» ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου.

Μοναδική εξαίρεση ο Μανώλης Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, που υπερψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση παρά το γεγονός ότι αυτή προήλθε όχι από το ECR (European Conformists Reformists) στο οποίο ανήκει, αλλά από το ευρωπαϊκό κόμμα ID. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών στο Ιράν, που έχει «εξαφανιστεί» το τελευταίο διάστημα από την επικαιρότητα αποτελεί σημείο στο οποίο εστιάζει ο ιδιαίτερα δραστήριος ευρωβουλευτής.
Οι κατά τα άλλα «επαγγελματίες ευαίσθητοι» για τις γυναίκες του Ιράν, προτιμούν να μην λένε το παραμικρό για τις ισλαμικές μαντίλες, μην τυχόν και δυσαρεστήσουν τους «εποίκους» που πλημμυρίζουν την πατρίδα μας ή τους υψηλούς τους προστάτες στις Βρυξέλλες και αλλού!

TAGS: