Ο Πούτιν ξεφτίλισε τον ''σαχλαμάρα" Τσίπρα

poutin_arthro.jpg
0
0
0
s2smodern

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το τετ α τετ που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν δίστασε να αναφερθεί στη θρυαλλίδα της κρίσης των ελληνορωσικών σχέσεων που δεν είναι άλλη από τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών προ ολίγων μηνών. Ο πρόεδρος Πούτιν -όπως μονότονα τον αποκαλούσε κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων ο Πρωθυπουργός- χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδα (σ.σ. τις καταγγελίες για «μαύρα παιχνίδια» -όπως κατά λέξη είπε- της Μόσχας στη χώρα μας) και παρά την έκδηλη ενόχλησή του για την ενέργεια της Αθήνας, θέλησε να τονίσει ότι πλέον οι δύο χώρες πρέπει να κοιτάξουν μπροστά.

«Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε στη βάση που έγιναν οι απελάσεις. Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ρωσία κάνει κάποια συνωμοσία, έχει παίξει μαύρα παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας. Αυτά είναι σαχλαμάρες», ανέφερε χαρακτηριστικά για να σημειώσει πως υπάρχουν «πολλοί τρόποι για την διευθέτηση αυτών των καταστάσεων, χωρίς θεατρικά».

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης Τύπου, το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόταν στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως «πρόεδρο Πούτιν» σκέτο, χωρίς δηλαδή τις γνωστές εκφράσεις οικειότητας μεταξύ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που μαρτυρούν συνήθως το καλό κλίμα και την εγκαρδιότητα της συνάντησής τους.

Ετικέτες: Πούτιν Σχέσεις Σαχλαμάρες Ξεφτίλισμαe-genius.gr ...intelligent web software