Πατριωτικό «τσουνάμι» από τους μαθητές για την Μακεδονία μας

zontana-i-poreia-ton-mathiton-gia-tin-makedonia-stin-thessaloniki.jpg
0
0
0
s2smodern

Μαθητές από πάνω από 100 σχολεία της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν στους δρόμους για την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή την ώρα μαθητές κινούνται επί της Λαγκαδά με πανό και ελληνικές σημαίες.

Η ίδια εικόνα και στις Δωδεκαόροφες. Υπό κατάληψη βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες σχολεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα αντιδρώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, 50 σχολεία – γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, πραγματοποιούν κατάληψη.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη εκτιμάται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι σήμερα το πρωί στο 30% των σχολείων από τα συνολικά 170 είτε πραγματοποιείται κατάληψη είτε οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο και στο άγαλμα Βενιζέλου. Σε καταγραφή των υπό κατάληψη σχολείων προχωρά από το πρωί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σήμερα στο χορό των καταλήψεων μπήκαν και οι μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Καλαμαριάς. Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «συμβολική πράξη αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και την πρωτοφανή παραχάραξη της ιστορίας». Ανάλογη εικόνα με καταλήψεις στα σχολεία καταγράφεται και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες.

Και δεν έχουμε ακόμη συνολική εικόνα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Καθώς, ήδη έχουν ξεκινήσει τις αντιδράσεις τους οι μαθητές σε Κρήτη, Βόλο, Θράκη, Χρυσούπολη και αλλού..

Ετικέτες: Μακεδονία Μαθητές Τσουνάμιe-genius.gr ...intelligent web software