Ανεξέλεγκτοι μπαχαλάκηδες έκαψαν πάλι την Αθήνα!

0
0
0
s2smodern

Από σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αμαυρώθηκαν για ακόμη μία χρονιά οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να θυμίζουν... εμπόλεμη ζώνη. Οι κουκουλοφόροι, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, εξαπέλυαν συνεχώς επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κυκλώσει το ιστορικό κτήριο. Οι αστυνομικοί «απαντούσαν» με αλεπάλληλες ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ επιστρατεύθηκε η «Αύρα», το θωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει με πίεση νερό.

Όλα ξεκίνησαν στη Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άνδρες της Αστυνομίας έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά προκειμένου να διασπαστεί η μεγαλειώδης πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Λίγη ώρα αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια,όπου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Το σκηνικό «έντυσαν» βόμβες μολότοφ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σκηνικό «πολέμου» επικράτησε και στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο, στα στενά των Εξαρχείων. Άγνωστοι, οι οποίοι νωρίτερα, είχαν στήσει οδοφράγματα, πετούσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, αυτοκίνητα και μαγαζιά καταστράφηκαν!

Αναρχικοί, Εξάρχεια, Επεισόδια, Τραυματίες, Καταστροφές, Πολυτεχνείο