Θεσσαλονίκη: Κάνουν εκδηλώσεις για τους σφαγείς των Ελλήνων αλλά ανεπιθύμητος ο Παύλος Μελάς

06ad379c20db85d1a0ea9ba93d6d3db7-1200x624.jpg
0
0
0
s2smodern

Ο Γαζή Αχμέτ Εβρενός ήταν Οθωμανός στρατηγός, κατακτητής των Βαλκανίων και σφαγέας χριστιανών. Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με «απαράμιλλη» έχθρα για τους Χριστιανούς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Εβρενόζ (εκ του «Ουρανός»), αλλά μεταξύ των ελληνικών πληθυσμών αναφέρονταν και ως Εβρενέζ ή με παρόμοια ονόματα. Υπηρέτησε στον οθωμανικό στρατό από το 1359. Γνώρισε πολύχρονη σταδιοδρομία ως στρατηγός, και διακρίθηκε υπό την αρχηγία του πρίγκιπα Σουλεϊμάν Πασά (γιου του σουλτάνου Ορχάν), και των σουλτάνων Μουράτ Α΄, Βαγιαζήτ Α΄ και Σουλεϊμάν Τσελεμπή. Συμμετείχε σε πολλές σημαντικές μάχες των Οθωμανών. Κατέκτησε τη βυζαντινή Θράκη και Μακεδονία, και κατέκτησε την Κόρινθο το 1397. Οι Βυζαντινοί ιστορικοί χαρακτηρίζουν με αρνητικό τρόπο τον Εβρενό. Ο Γαζή Εβρένος μπέης υπήρξε ιδρυτής του οθωμανικού οίκου Εβρενόζογλου, τουρκικού κλάδου του βυζαντινού οίκου των Ουρανών. 

Υποστηρίζεται, αλλά είναι βιολογικώς απίθανο, ότι γνώρισε μακροβιότητα 129 χρόνων. Φαίνεται ότι μεταξύ των πολυάριθμων απογόνων του άρχοντα Εβρενός Γαζή, μεταξύ των οποίων και ο Γαζή Αχμέτ, προφανώς η μνήμη κάποιων χάθηκε στη λήθη, με τα κατορθώματά τους να ενσωματώνονται στα επιτεύγματα του ένδοξου προγόνου τους. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες έγινε απόβαση 2.000 Τούρκων για να τιμήσουν τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ. 60 λεωφορεία και αμέτρητα ΙΧ έκαναν τη διαδρομή από διάφορα μέρη της Τουρκίας και το προξενείο πλημμύρισε κόσμο. Οι προξενικές αρχές υπολογίζουν πως περίπου 2.000 άτομα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και πέρασαν από το ιστορικό κτίριο στην οδό Αγίου Δημητρίου.

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΛΑΣ!

Και ενώ δίνουμε έτσι χώρους σε ανθέλληνες και υποστηρικτές ανθρώπων που κατέσφαξαν τον Ελληνισμό, ο Μακεδονομάχος, Παύλος Μελάς, θεωρείται ανεπιθύμητος και δεν επιτρέπεται να διοργανωθούν εκδηλώσεις προς τιμήν του. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ανεπιθύμητους τους εθνικούς ήρωες. Απαγόρευσαν στους απογόνους των Μακεδονομάχων να επισκεφθούν γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης επειδή «δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη» η παρουσία τους. 

 Πηγή: Tilestwra.com

Ετικέτες: Παύλος Μελάς Τούρκοι Θεσσαλονίκη Κεμάλ Απαγόρευσηe-genius.gr ...intelligent web software