x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αύριο «κληρώνει» για το μέλλον της κυπριακής εκκλησίας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την παραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 και μετά τη Θεία Λειτουργία θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος για την εκλογή του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, μέσω του Τριπρόσωπου που αναδείχθηκε από τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της περασμένης Κυριακής. 

Ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ανακοίνωσε ότι η απόφαση των μελών ήταν ομόφωνη καθώς ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου δίνει τη δυνατότητα συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου τρεις ημέρες μετά την ανάδειξη του Τριπρόσωπου. 

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα απευθύνει το μήνυμα εκλογής του από τον παλαιό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη. 

Σε ότι αφορά στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου, αναμένεται να γίνει μετά τις γιορτές, καθώς απαιτείται ενημέρωση και πρόσκληση στην τελετή εκπροσώπων όλων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Οι Συνοδικοί εξέτασαν επίσης τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και τις απέρριψαν ομόφωνα.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι αφορούσαν:

Καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά Προεδρεύοντα εκλογικού κέντρου, η οποία θα έπρεπε να απασχολήσει την Αστυνομία

Ερώτηση εάν κάποιος Ιεράρχης τελεί σε αργία εάν θα μπορούσε να υποβάλει υποψηφιότητα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Ένταση η οποία αποσύρθηκε και ως εκ τούτου ο φάκελος παρέμεινε κλειστός

Ερωτηθείς για συζητήσεις και επαφές μεταξύ των Ιεραρχών που αναδείχθηκαν στο Τριπρόσωπο με τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου εξέφρασε την άποψη ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η ψήφος των Συνοδικών και πως "μας ξέρουν όλοι και τους ξέρουμε όλους, νομίζω ότι ο καθένας έχει διαμορφωμένη άποψη για το τι θα κάνει."

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software