Μητροπολίτης Πειραιώς: Από την συμφωνία Αρχιεπισκόπου-πρωθυπουργού θα χάσουμε την Θράκη

piraios_serafeim.jpg
0
0
0
s2smodern

Οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι προεχόντως θρησκευτικοί λειτουργοί όπως ορίζει το ΣτΕ για αυτό δεν έχονυ το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο δυναμικός Ιεράρχης μίλησε χωρίς περιστροφές για την συμφωνία Αρχιεπισκόπου-πρωθυπουργού, την οποία χαρακτήρισε «λέοντειο σύμβαση” υπερ του κράτους, υπονοώντας πως το κράτος μοιάζει με τους προαγωγούς της Τρούμπας, ενώ χαρακτήρισε «αχίλλειο πτέρνα” της συμφωνίας το καθεστώς των μουφτήδων!

Μίλησε για ην απειλή Κοσσοβοποίησης της Θράκης και την απώλειά της!

«Θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία είναι μία μεθόδευση για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας» είπε επίσης μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θα πρέπει η Εκκλησία να απολέσει την ιδιότητα του νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου και να γίνει ιδιωτική υπόθεση. Αυτή είναι η στόχευση» σημείωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία έχει 2.000 χρόνια ζωή επομένως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αμφισβητούμενη περιουσία... Εδώ μιλάμε για μία πλήρη καταδολίευση των πραγμάτων». 

Ετικέτες: Εκκλησία Μητροπολίτης Δηλώσεις Κράτος Σεραφείμ Πειραιώςe-genius.gr ...intelligent web software