Συμφωνία ΝΤΡΟΠΗ κυβέρνησης – Εκκλησίας

megaro-ma3im--2-thumb-large.jpg
0
0
0
s2smodern

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία συμφωνία ιστορικού χαρακτήρα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μετά από έναν ειλικρινή διάλογο που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού, έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συναινετικές πρωτοβουλίες για τον εξορθολογισμό των σχέσεών μας. Στόχος να ενισχύσουμε την αυτονομία της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της. Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να καταλήξουμε σε μια ιστορική συμφωνία. Προτείνουμε:

1) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939, απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.

2) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε την μισθοδοσία του κλήρου ως μία έννοια αντάλλαγμα προς την περιουσία που απέκτησε.

3) Το ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται πια ως δημόσιοι υπάλληλοι.

4) Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι θα καταβάλλει ετησίως στην εκκλησία με τη μορφή επιδότησης, ποσό αντίστοιχο

5) Η Εκκλησία παραιτείται κάθε άλλης απαίτησης για την εκκλησιαστική περιουσία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ανακοινωθέν. 

Πρώτο σχόλιο από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Να διώξουμε τους παπάδες να βάλουμε καρανίκες στην μισθοδοσία. Να επιδοτούνται οι παπάδες να επιδοτούνται και οι ιμάμηδες γιατί θα είναι ακριβώς το ίδιο. Να είναι ιστορικό σύμβολο ο Σταύρος ιστορικό σύμβολο και η ημισέληνος. Αυτή είναι η ουδέτεροτητα που φέρνουν. Και φυσικά το ελληνικό κράτος που τόσο καλά διαχειρίστηκε τα δικά του να συνδιαχειρίζεται και τα εκκλησιαστικά.

Ετικέτες: κυβέρνηση Εκκλησία Ιερώνυμος Συμφωνία Ντροπήe-genius.gr ...intelligent web software