Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν δημόσια νεαρούς επειδή πουλούσαν Νοτιοκορεάτικες ταινίες

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση που έρχεται από την Βόρεια Κορέα ότι στο εκτελεστικό απόσπασμα έστησαν οι Αρχές της χώρας δύο εφήβους επειδή έβλεπαν και διένεμαν νοτιοκορεάτικες ταινίες.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει πόλεμο στις ξενόφερτες ταινίες που προωθούν, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ την «αντιδραστική σκέψη» και τον «καπιταλιστικό τρόπο ζωής». Η δημόσια εκτέλεση των δύο εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων κατοίκων σε αεροδρόμιο της πόλης Ιεσάν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά το περιστατικό μαθεύτηκε τις τελευταίες μέρες καθώς οι πληροφορίες από την Βόρεια Κορέα – το πιο απομονωμένο καθεστώς του πλανήτη – ρέουν με τα σταγονόμετρο. Ένα άλλο αγόρι, ίδιας ηλικίας, εκτελέστηκε για τον φόνο της μητριάς του.

Κάτοικοι της Ιεσάν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, ανέφεραν στο Radio Free Asia, ότι υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τη δημόσια εκτέλεση των τριών εφήβων. «Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκε σε ομάδες στον διάδρομο προσγείωσης. Οι Αρχές τοποθέτησαν μπροστά τους τρεις έφηβους μαθητές, τους καταδίκασαν σε θάνατο και αμέσως τους εκτέλεσαν.

TAGS: