x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μεγάλες πιθανότητες μπλακ-άουτ στη Γαλλία από το 2023: Στην Ελλάδα τότε τι θα γίνει;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Όλο και μεγαλώνει η πιθανότητα στην Γαλλία να πραγματοποιούνται εθελούσια τμηματικά μπλακ-άουτ τους πρώτους μήνες του 2023. Μάλιστα, η Κυβέρνηση αναφέρει πως οι διακοπές ρεύματος θα εξαρτηθούν από την κατανάλωση που θα κάνουν οι πολίτες με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Όπως είναι φυσικό, η πιθανότητα για τμηματικό μπλακ άουτ έχει μονοπωλήσει την γαλλική κοινή γνώμη.  Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «αν όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης».

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.

Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας.

Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μπλακ άουτ τον χειμώνα

Η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει blackout τον χειμώνα, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας πριν από λίγο καιρό στο “European Economic Conference” της Frankfurter Allgemeine Zeitung στο Βερολίνο.

«Προχωρούμε πολύ γρήγορα στις απαραίτητες επενδύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τώρα κατασκευάζουμε κι ένα δεύτερο για να διπλασιάσουμε τις ποσότητες LNG που εισάγουμε από διάφορες χώρες κι εγκαθιστούμε με ταχείς ρυθμούς σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη – πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι – ώστε να καλύπτουμε και τις εγχώριες και τις ανάγκες γειτονικών χωρών, όπως της Βουλγαρίας. Επιπρόσθετα, λειτουργούμε τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και γενικότερα έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στον ενεργειακό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

Δεν θα έχουμε blackout - Ζήτημα οι υψηλές τιμές

«Δεν θα έχουμε blackout, ωστόσο θα έχουμε πολύ μεγάλη οικονομική πίεση λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας σε όλους τους Ευρωπαίους, το οποίο προκαλεί ο κ. Putin με τις αποφάσεις του», ανέφερε και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ποιος σας πιστεύει όμως, κύριε Γεωργιάδη;



e-genius.gr ...intelligent web software