Στη δημοσιότητα ο «Φάκελος της Κύπρου»

fakel_kypr_11_1.jpg
0
0
0
s2smodern

Αύριο ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ολόκληρο τελετουργικό για την παράδοση – παραλαβή των τεσσάρων πρώτων τόμων του περιβόητου «Φακέλου της Κύπρου», σε μία προσπάθεια της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ να αντιστρέψει το κλίμα από την προδοσία της Μακεδονίας μας. Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη το πρωί θα παραδοθούν αυτοί οι τέσσερις πρώτοι τόμοι στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, ακολούθως στον πρωθυπουργό, στην συνέχεια στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τέλος θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων αποτελεί ικανοποίηση των πάγιων θέσεων της Χρυσής Αυγής, αφού – θυμίζουμε – οι «δημοκράτες» απέφευγαν την όποια αναφορά στο ζήτημα έως ότου η Χρυσή Αυγή άρχισε να το ζητάει επίμονα, με πρώτη κίνηση την επίσημη αίτηση ανοίγματος του φακέλου τον Ιανουάριο του 2013. Όμως, παρόλη την ικανοποίηση του αιτήματος της Χρυσής Αυγής, παρότι δεν έγινε σχετική μνεία στο αίτημα της Χρυσής Αυγής (δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι άλλο από μικροκομματική μικροπρέπεια από τους συριζαίους) δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε κάτι που δεν αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ και είμαστε σίγουροι ότι θα… ξεχαστεί αύριο στις τελετές «παράδοσης – παραλαβής». Από τα έγγραφα που αφορούν την συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής υπάρχουν 11 φάκελοι, τα πρακτικά των 11 πρώτων συνεδριάσεων, τα οποία έχουν αφαιρεθεί, εξαφανιστεί, κλαπεί ή οποιοδήποτε άλλο ρήμα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Συγκεκριμένα, όπως είχε πει ο Βούτσης:

«Είμαι υποχρεωμένος δημόσια να σας πω το εξής: Διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οι έντεκα πρώτοι φάκελοι, κεντρικοί φάκελοι σε αυτές τις ερωταποκρίσεις, που είχαν αντιστοίχως τα Πρακτικά των έντεκα πρώτων συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής με καταθέσεις μαρτύρων. Χρειάστηκε, ευτυχώς, να γίνει απομαγνητοφώνηση του ηχογραφημένου υλικού, δηλαδή των κασετών που κατέγραφαν οι στενογράφοι την ώρα της συνεδρίασης και κάτι τέτοιο ήταν και τεχνικά δύσκολο μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια. Πλην όμως, τα Πρακτικά που αφορούν αυτές τις έντεκα βασικές μαρτυρικές καταθέσεις δεν είναι ενδεχομένως τα ακριβή, αλλά είναι βάσει της δουλειάς που έγινε αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Δεν εντοπίσαμε πότε, σε ποια συγκυρία, από ποιον, πού και πώς αφαιρέθηκαν αυτοί οι φάκελοι από τα ερμάρια της Βουλής». Το θέμα τότε είχε τεθεί άμεσα από την Χρυσή Αυγή στην Βουλή, με σχετική ερώτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία ο Βούτσης δεν καταδέχτηκε ποτέ να απαντήσει!

Ετικέτες: Κύπρος Φάκελος Δημοσιότητα Τόμοιe-genius.gr ...intelligent web software