Τιμήθηκαν οι αγωνιστές των οργανώσεων ΠΑΟ-ΕΔΕΣ-Ε.Ε.Σ που έπεσαν στη μάχη του Κούκου

0
0
0
s2smodern

Tο καθιερωμένο Μνημόσυνο Εθνικής Μνήμης για τους υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας πεσόντες αγωνιστές των εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων ΕΔΕΣ - ΠΑΟ - ΕΕΣ κατά την μάχη και το ολοκαύτωμα της 18ης Οκτωβρίου του 1944 τελέστηκε στον Κούκο την Κυριακή 21 Οκτωβρίου του 2018 στις 10:30 το πρωί.

Πολλοί εκπρόσωποι πατριωτικών ενώσεων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες, παρεβρέθηκαν στην εκκλησία του Κούκου όπου εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες μαχητές του Κούκου που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην κομμουνιστική λαίλαπα και έπεσαν μαχόμενοι, θυσιαζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας, για να μην περάσει η κομμουνιστική δικτατορία, για να μην ξεπουληθεί η Μακεδονία στους Σκοπιανούς και η Θράκη στους Βούλγαρους. Στη συνέχεια μέσα σε συγκινητική ατμοσφαιρα, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν: ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης(ΠΑΤ.ΡΙ.Ε), στρατηγός κ. Συναδινός, ο Γ. Γραμματέας του κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» κ. Δημήτριος Βαλασίδης και ο Πρόεδρος της «Ελεύθερης Πατρίδας» κ. Νικόλαος Βασιλειάδης.

Αγωνιστές, Μάχη, Κούκος, ΕΔΕΣ, ΕΕΣ, ΠΑΟe-genius.gr ...intelligent web software