105 μαθητές στις Σέρρες δεν πήγαν σχολείο διαμαρτυρόμενοι για τα «προσφυγόπουλα»

0
0
0
s2smodern

Συνέχισαν τις αντιδράσεις τους οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως στις Σέρρες. Από τους 130 μαθητές μόνον 25 προσήλθαν στα μαθήματά τους, οι υπόλοιποι 105 απείχαν.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας αυτήν ήταν η φοίτηση 10 «προσφυγόπουλων» στο σχολείο τους. Πριν από αυτό όμως οι γονείς είχαν αποστείλει εξώδικα στον δήμαρχο Σερρών, στον αντιπεριφερειάρχη και στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με το οποίο ζητούσαν το σχολείο για τα «προσφυγόπουλα» να δημιουργηθεί εντός της δομής φιλοξενίας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης κρίνει τις αντιδράσεις των γονέων «υπερβολικές» και λέει πως τα επιχειρήματά τους δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμα απειλεί εμμέσως πλην σαφώς τους γονείς με επέμβαση του Εισαγγελέα κάτι που είχε γίνει και το 2016 στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης όταν για τον ίδιο λόγο τα παιδιά είχαν αρνηθεί να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Στην συνέχεια η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών μιλά για την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που θέλει ανοιχτά σχολεία για όλους και να γίνεται η εκπαίδευση με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη. Αλλά μάλλον γι' αυτούς μετράει μόνο η γώμη των ''προσφύγων'' και όχι των Ελλήνων γονέων..

Πρόσφυγες, Σέρρες, Μαθητές, Αποχή