Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

.jpg
0
0
0
s2smodern

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός.

Επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Σάββας Ξηρός ζητεί την αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας. Ο 55χρονος σήμερα Σάββας Ξηρός, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του αλλά και την εξάρθρωση της 17Ν, ζητεί την αποφυλάκισή του κάνοντας χρήση του άρθρου 110Α ΠΚ.

Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με το οποίο προσπάθησε να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι ο Αριστείδης Φλώρος, χρησιμοποιώντας πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή να επιστρέψει σ' αυτή. Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού, σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που, όπως αναφέρει, «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Τί άλλο θα δούμε σ' αυτήν την χώρα;

Ετικέτες: Αποφυλάκιση Ξηρός Αίτηση Σάββαςe-genius.gr ...intelligent web software