x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριάρχης Μόσχας: «Όλες οι δυνάμεις του Αντίχριστου θα ριχτούν στη χώρα μας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα 76α γενέθλιά του τίμησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος με θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας συλλειτούργησαν τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και πλειάδα κληρικών της Μόσχας.

Στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας κ. Κουζνέτσοφ, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και διάφορες επιφανείς προσωπικότητες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας αναπέμφθηκε δέηση για τα θύματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, καθώς και για τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο ο οποίος συμπλήρωσε το 76ο έτος της ηλικίας του.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, προσφώνησε ο Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Παύλος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ποντόλσκ. 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος προς το εκκλησιάσμα, τους ευχαρίστησε που προσευχήθηκαν από κοινού στον Κύριο τόσο για τον λάο όσο και για την πατρίδα.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό σήμερα από το να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από κάθε είδους συκοφαντίες και φιλοδοξίες, αλλά και μην στερήσουμε τη χώρα μας από την ανεξαρτησία, την αληθινή κυριαρχία, την ικανότητα να σκέφτεται ο λαός μας όπως επιθυμεί και να ενεργεί σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα” - τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης πρόσθεσε ότι “σήμερα υπάρχει μεγάλη ένταση και σας καλώ όλους να προσευχηθείτε για την ενότητα της Αγίας Ρωσίας” και συμπλήρωσε πως “η Εκκλησία δεν συμμετέχει με κανέναν τρόπο στην πολιτική, αλλά αφουγκράζεται τον πόνο και την θλίψη του λαού για ειρήνη και ευημερία στη ρωσική γη”.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν ο Πατριάρχης ανέφερε ότι «το μέλλον του κόσμου με την πλήρη έννοια της λέξης εξαρτάται από το μέλλον της Ρωσίας, του λαού μας, της εκκλησίας, γιατί σήμερα η πατρίδα μας υπερασπίζεται τις αξίες εκείνες που βάζουν φραγμό στην αποστασία, δηλαδή το τέλος του χρόνου υπό την εξουσία του Αντιχρίστου».

«Να θυμόμαστε τι λέει ο λόγος του Θεού σχετικά με τον ερχομό του Αντίχριστου στον κόσμο, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα η Ρωσία είναι αυτή που κρατάει. Όμως αυτό σημαίνει ότι όλες οι δυνάμεις του Αντίχριστου θα ριχτούν στη χώρα μας» συνέχισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο όπως σημείωσε έχει ομοφωνία σε πολύ σημαντικά ζητήματα της εποχή μας.



e-genius.gr ...intelligent web software