Σεισμός στον Πατριωτικό Χώρο

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Στην Αίγλη του Ζαππείου παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, το κόμμα του Ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού. Την Αίγλη του Ζαππείου, που ήταν κάτι σαν ένα κέντρο πατριωτικής αντίστασης τις συγκεκριμένες ώρες, καθώς ολόκληρο το κέντρο ήταν “αποκλεισμένο” λόγω κινητοποιήσεων που έκανε το ΚΚΕ, για να προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να συνδέσει την απελευθέρωση της Αθήνας με το ΕΑΜ. Παρόλη όμως την δυσκολία, ο κόσμος που βρέθηκε για την παρουσίαση του νεότευκτου σχηματισμού ήταν αρκετός. Και μάλιστα ήταν κόσμος ο οποίος δεν ανήκει στους “συνήθεις υπόπτους” του πατριωτικού χώρου, μεμεγάλο αριθμό στρατιωτικών εάν μπορούσε κανείς να κρίνει από τα διάφορα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν τόσο πριν την αρχή όσο και μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Κάτι βέβαια το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη, αφού τόσο ο Ελευθέριος Συναδινός, όσο και οι συνεργάτες του χαίρουν εκτίμησης από τους συναδέλφους τους.Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά, και αξίζει να σημειωθεί η καλή της οργάνωση, αφού μεταδιδόταν ζωντανά μέσω κοινωνικών δικτύων, με επαγγελματικό τρόπο, αφού στον χώρο παρευρίσκονταν τηλεοπτικά συνεργεία. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Αλικάκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Του οποίου το μήνυμα ήταν απλό, καθώς ανακοίνωσε την απόφαση του κομματός του, εγκεκριμένη από τα συλλογικά του όργανα, για την συνάσπιση του με την Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση του κ. Συναδινού. Ο κ. Αλικάκος σημείωσε την ανάγκη ενότητας του πατριωτικού χώρου, ανάμεσα στα άλλα και λόγω των σεναρίων πολλαπλών εκλογών που κάποιοι απεργάζονται, με διπλές εθνικές εκλογέςεκτός των αυτοδιοικητικών και των ευρωπαϊκών. Πολλαπλές εκλογές οι οποίες θα προκαλέσουν αιμορραγία σε όποιον είναι ανέτοιμος.

Επί της ουσίας επρόκειτο για μια απόφαση που είχε δρομολογηθεί από καιρό θα σχολιάζαμε, καθώς οι επαφές μεταξύ του ΣΕΕ και του ΠΑΤΡΙΕ ήταν κοινό μυστικό στον πατριωτικό χώρο. Αμέσως μετά διαβάστηκε στους παρευρισκομένους το μήνυμα που ο δημοτικός σύμβουλος Λαμίας, και γνωστός στους αναγνώστες της εφημερίδας μας Γ. Σαγιάς, μετέφερε στους παρευρισκομένους. Ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στην προσπάθεια, τόνισε την ανάγκη στήριξης όλων των πατριωτικών προσπαθειών και αναφέρθηκε στον κίνδυνο ισλαμοποίησης στην χώρα μας.Ακολούθως μίλησε ο Γ. Κουριαννίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην δημ. Σύμβουλος της πολης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που πρέπει να δοθεί κατά του χυδαίου εθνομηδενισμού, ως παράδειγμα του οποίου έφερε τον νύν δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Ευχαρίστησε τόσο τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, όσο και το ΠΑΤΡΙΕ που στηρίζουν την δική του προσπάθεια, αλλά αναφέρθηκε και σε άλλα κόμματα τα οποία κάνουν το ίδιο και ζήτησε και αυτός την στήριξη όλων των προσπαθειών με πατριωτικό πρόσημο. Επόμενος ήταν ο Συμεών Κουμπάνη, Πρώην Βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι πλέον ο πολιτικός διαχώρισμός γίνεται μεταξύ προδοτών και πατριωτών. Και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο, πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια, κάνοντας κάλεσμα για πατριωτική ενότητα. Μετά τον κ. Κουμπάνη, μίλησε ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης. Ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς του αγώνες με τον Ελευθέριο Συναδινό και τόνισε την ακεραιότητα του χαρακτήρος του. Όχι μόνον του δικού του αλλά και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν. Ενώ αρκετές ήταν οι αναφορές του στην ανάγκη για συνένωση δυνάμεων του πατριωτικού χώρου, με τους πατριώτες να συμμετέχουν ως στρατιώτες. Στην πολιτικήτου ανάλυση μίλησε για ένα κενό που υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας, κενό το οποίο όλοι αναγνωρίζουν εντός της Βουλής, όχι στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά στο περιστήλιο και στο καφενείο της Βουλής. Και όχι απλά το αναγνωρίζουν είπε, αλλά το φοβούνται και πάρα πολύ. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας τρείς φορές την λέξη “Ενότητα”.

Επόμενη ήταν η κ. Σβερώνη, επίσης πρώην βουλευτίς. Η οποία κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα άλλα κόμματα της Βουλής, ως πλήρως αντιδημοκρατικό. Και τόνισε ότι το ΠΑΤΡΙΕ διαφοροποιείται, τονίζοντας ότι είναι σίγουρη ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους είναικαλύτεροι από αυτούς που αυτή την στιγμή στελεχώνουν το κόμμα. Τόνισε ότι ο πατριωτικός χώρος έχει άξια στελέχη, τα οποία όμως για διάφορους λόγους έχουν απογοητευθεί και έχουν μείνει στους καναπέδες τους. Αναφέρθηκε ακόμη σε κομπλεξικούς νεοδημοκράτες, οι οποίοι μας έφερανστο σημείο αντί να μιλάμε για τους πραγματικούς ήρωες να μιλάμε για τον... Πλουμπίδη. Ο κ. Κολλιός, αντιπρόεδρος της ΠΑΤΡΙΕ μίλησε για τον πατριωτισμό ως πυρήνα ζωής του Έλληνα. Στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στις οικονομικές θέσεις του κόμματος. Και πρέπει να πούμε ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη οι οικονομικές θέσεις τις οποίες διετύπωσε. Οικονομικές θέσεις οι οποίες ξέφευγαν από τα “κλισέ” του πατριωτικού χώρου και έδιναν έναν σύγχρονο τόνο. Κύριος στόχος του ήταν η υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού. Αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του διαπλοκής μεταξύ τραπεζών και πολιτικής. Είπε συγκεκριμένα ότι οι Έλληνες έπαιρναν δάνεια και οι υμέτεροι θαλασσοδάνεια. Τελευταίος – όπως είναι φυσιολογικό – μίλησε ο πρόεδρος του σχηματισμού, κ. Ελευθέριος Συναδινός.

Ο οποίος πρώτα πρώτα ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους κ. Σαλαβράκο, αντιπρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον κ. Αυφαντή του κόμματος “Εθνεγερσία”, τον Μάνο Κώνστα πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, τον Χρήστο Ρήγα της ΛΕΠΕΝ, τον κ Αλικάκο , πρόεδρο και τον κ. Βαλασίδη γ. γραμματέα του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτεταμένα τόσο στα εθνικά ζητήματα της χώρας μας, όπως αυτό της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η αριστερά έχει αλώσει τα πάντα στο κοινωνικό πεδίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρείς φορές ανέφερ τον όρο “κομμουνιστοκρατία”. Ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του ΠΑΤΡΙΕ τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει παλέψει ενάντια σε αρχηγισμούς και άλλες παθογένειες. Και ότι ο αγώνας της ΠΑΤΡΙΕ δυναμώνει μέρα την ημέρα.Σε γενικές γραμμές ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση. Τα συμπεράσματα απ' αυτήν;

Ο κ. Συναδινός και η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση είναι σίγουρα ένας σημαντικός παίκτης στον πατριωτικό χώρο. Η συμπραξή τους με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, δημιουργεί μια συγκεκριμένη βάση υποστήριξης. Η παρουσία του κ. Σαλαβράκου, από τον ΛΑΟΣ έχει ιδιαίτερη σημασία. Όπως και η παρουσία των Μ. Κώνστα και Χ. Ρήγα. Χωρίς αναγκαστικά να σημαίνουν αυτές οι παρουσίες ότι κάτι έχει “κλείσει” δείχνει ότι υπάρχουνανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και πολύ περισσότερο αμοιβαία αναγνώριση. Και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.

Οι εξελίξεις στον πατριωτικό χώρο

Όμως οι εξελίξεις στον πατριωτικό χώρο τις τελευταίες ημέρες είναι ραγδαίες.Η παρουσίαση του κόμματος του κ. Συναδινού, έχει την δική της σημασία.Όπως την δική της σημασία έχει και η “διαρροή” φωτογραφιών στα μμέ, το πρωί της Παρασκευής που απεικόνιζαν τον Φαήλο Κρανιδιώτη με τον Κυριάκο Βελόπουλο, να πίνουν τον καφέ τους – συνοδεία όπως μάθαμε των γενικών γραμματέων των κομμάτων τους – σε καφέ στο Κολωνάκι. Συνάντηση η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών από τους παρευρισκομένους. Και η οποία σίγουρα δεν ήταν “κοινωνική”. Είμαστε σεθέση να γνωρίζουμε ότι η “συμφωνία” μεταξύ των δύο ανδρών έχει σχεδόν “κλείσει” και απομένουν μόνον λεπτομέρειες για την επισημοποιησή της. Πρόκειται για “εκλογική συνεργασία” των δύο κομμάτων, όπως αυτή προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο. Με επικεφαλή τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη να θέλει να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Αλλά και να κρατά κρατά και την επιλογή της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των Ευρωεκλογών.

Η “Ελευθερη Πατρίδα” με το Άρδην;

Λίγες ώρες πριν στην εκδήλωση της ΠΑΤΡΙΕ ανακοινωθεί η συνεργασία μετον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, η “Ελεύθερη Πατρίδα” εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία τοποθετείτο αρνητικά στην σύμπλευση με την πρώτη. Επικαλούμενη διάφορους λόγους, ιδεολογικού αλλά και πρακτικού περιεχομένου. Ενώ την ίδια στιγμή, ακούγεται ότι έχει έλθει πιο ... κοντά στο Άρδην του κ. Καραμπελιά, φήμες οι οποίες προέρχονται από την παρουσία στελεχών της Ελεύθερης Πατρίδας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΡΔΗΝ.

Ο Σαλαβράκος στην Αίγλη

Η συνεργασία Κρανιδιώτη-Βελόπουλου δημιουργεί έναν συγκεκριμένο πόλο στον πατριωτικό χώρο. Έναν πόλο ο οποίος σίγουρα αποκτά μια δυναμική. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εάν αυτός ο πόλος θα είναι ο μοναδικός. Γιατί δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την ύπαρξη κομμάτων όπως ο ΛΑΟΣ. Θα δεχτεί άραγε ο κ. Καρατζαφέρης να συμπράξει ισότιμα ή υπό τον κ. Βελόπουλο; Ή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τον δικό του; Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε, όμως η παρουσία του κ. Σαλαβράκου στην Αίγλη ίσως να σημαίνει κάποια πράγματα.Και ίσως ο έτερος πόλος να δημιουργείται μεταξύ των Συναδινού- Καρατζαφέρη.

Το αίνιγμα Μπαλτάκου-Καμμένου

Μετά την επίσημη “πρεμιέρα” του κομματός τους, οι Καμμένος και Μπαλτάκος ισχυρίζονται ότι μιλούν με όλους τους φορείς του πατριωτικού χώρου. Και έχουν προφανώς, με δεδομένη την δυναμική τους, την φιλοδοξία να είναι οι ίδιοι πόλος. Όμως μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Όμως ίσως αυτό είναι και ηθελημένο και να θέλουν η δική τους κίνηση είτε να αποτελεί το “χρίσμα” σε κάποιον πόλο από αυτούς στους οποίους αναφερθήκαμε. Σίγουρα η στάση που θα κρατήσουν θα σηματοδοτήσει αρκετά. Αλλά τουλάχιστον μέχρις στιγμής, εκτός από παρουσία στα μήντια, δεν υπάρχει κάποιο άλλο δείγμα οργανωτικών κινήσεων.

Υποψηφιότητα Πλεύρη;

Χθές Κυριακή, στο διαδίκτυο έπαιξαν πολλές φήμες οι οποίες θέλουν τον Κ. Πλεύρη υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων. Με δεδομένη την πρόσφατη “συμπόρευση” του Κ. Πλεύρη με τον Ν. Μιχαλολιάκο, αλλά και την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, οι οποία φέρει την υπογραφή “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα – Ηλίας Κασιδιάρης” το σενάριο αυτό ακούγεται κάπως “δύσκολο”. Ή μάλλον ακούγεται σαν κάποιοι να θέλουν να “ναρκοθετήσουν” τις σχέσειςμεταξύ Πλεύρη και Χρυσής Αυγής. Εδώ θα είμαστε πάντως να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι.

Συναδινός, Πλεύρης, Εξελίξεις, Μιχαλολιάκος, Σεισμός, Πατριωτικός Χώρος, Βελόπουλος