Καταγγελίες για βιασμούς ακόμα και 5χρονων παιδιών στο Hot Spot της Μόρια

0
0
0
s2smodern

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για βιασμούς στον καταυλισμό «μεταναστών» στην Μόρια της Λέσβου και μάλιστα για βιασμούς ακόμη και 5χρονων παιδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Newsweek από τα μέσα του περασμένου Μαΐου τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών έχουν πολλαπλασιαστεί, τόσο στην Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από αυτήν. Ο Ντέκλαν Μπάρι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα δέχονταν και ένα θύμα βιασμού. Αυτό σημαίνει ότι μόνον οι ΓΧΣ έχουν αντιμετωπίσει τους τελευταίους 5 μήνες 21 τέτοια περιστατικά. Στα θύματα συγκαταλέγονται άνδρες και γυναίκες και τα 10 περιστατικά αφορούν σε ανήλικα παιδιά κάτω των 10 ετών, τα δύο μάλιστα σε 5χρονα παιδιά. Σύμφωνα με τον Μπάρι πολλά από τα θύματα βιασμού είτε επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν, είτε παρουσίασαν τάσεις αυτοκτονίας.

Υπάρχουν καταγγελίες «μεταναστών» ότι υπάρχουν και αρπαγές παιδιών. Ένας 21χρονος κατήγγειλε ότι σε μία συζήτηση άκουσε κάποιους να λένε ότι αγόρασαν ένα κοριτσάκι 13 χρονών. Ο Μπάρι δηλώνει ότι η Μόρια δεν είναι ασφαλής, ότι οι «μετανάστες» φοβούνται και πως αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.... Πέραν της ελλιπούς, εκ των πραγμάτων, αστυνόμευσης και των ευθυνών της κυβέρνησης, βλέπουμε ότι η συμβίωση ανθρώπων από 60 περίπου διαφορετικές εθνότητες δεν είναι εφικτή. 

Μόρια, Παιδιά, Μετανάστες, Βιασμοί, Αρπαγέςe-genius.gr ...intelligent web software