Ήρθε από τα σκόπια η ταινία που χλευάζει το Χριστό και τη Μακεδονία μας

TAINIA1.png.jpg
0
0
0
s2smodern

Mε την είδηση ότι φτιάχτηκε μια ταινία στα Σκόπια που έχει προκλητικές αναφορές στην Ελλάδα, προκλήθηκε σάλος. Αλλωστε, ο λόγος που γυρίστηκε ενδεχομένως να ήταν προκειμένου να διαφημιστεί λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Τώρα, όμως, η προκλητική ταινία με τίτλο «Mocking of Christ» που λογοκρίθηκε στη γειτονική χώρα, βγαίνει στις αίθουσες των κινηματογράφων και σίγουρα θα προκαλέσει νέες σφοδρές αντιδράσεις. Η υπόθεση της ταινίας «Ο χλευασμός του Χριστού», έχει ως εξής: Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια. Ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται, με «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο».

Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Στο δε Φεστιβάλ και στον κατάλογό του εμφανίζεται ως «Μακεδονική». Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα ενώ παίζει και η ελληνίδα ηθοποιός Ι. Πηλιχού. Στους υποστηρικτές -εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων είναι και ο δήμος... Αθηναίων σύμφωνα με τους τίτλους τέλους..

Η ταινία υποστηρίχτηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια. Ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε να τη βάλει στον .. «πάγο», ενόψει και της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να απαγορεύσει την προβολή της στους κινηματογράφους της χώρας. Ο Μποζάτζι κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σκοπίων, πως ασκεί εναντίον του «βία και τρομοκρατία». Ωστόσο ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ, με τον οποίον συναντήθηκε ο δημιουργός, δήλωσε δημόσια την υποστηριξή του στην προκλητική ταινία κατά της χώρας μας.

Ετικέτες: Μακεδονία Σκόπια Πρόκληση Ταινία Χριστόςe-genius.gr ...intelligent web software