Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας ζητούν οι δανειστές

0
0
0
s2smodern

Ενδεχομένως οι δανειστές να κάνουν το χατίρι του Τσίπρα και να τον αφήσουν να υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, το τίμημα όμως θα είναι βαρύ. Και για την κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να δώσει άλλες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά πολύ περισσότερο για εμάς. Ζητούν να συνεχιστούν τα μέτρα λιτότητας ώστε να πιάνονται οι στόχοι για τα υψηλά πλεονάσματα, ακυρώνοντας έτσι αρκετές από τις υποσχέσεις του Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ζητούν την κατάργηση του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ σε όσα νησιά ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019, την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και δίνουν έμφαση στο πρόγραμμα της Εγναντίας οδού που έχει βαλτώσει. Και το χειρότερο όλων είναι ότι παρουσιάζονται αρνητικοί σε αίμα της κυβέρνησης να παραταθεί για έναν ακόμα χρόνο η ισχύς του Νόμου Κατσέλη.

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου δεν θα υπάρχει καμία προστασία όχι μόνον για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» αλλά και για αυτά που υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι θα αποπληρωθούν. Ακόμα προστασία δεν θα υπάρχει και για αυτούς που η ακίνητη περιουσία τους είναι μικρότερη από το δάνειο. Σε αυτήν τους την κατηγορηματική άρνηση συνετέλεσε και η πρόσφατη κρίση στις τραπεζικές μετοχές. Κρίση στην οποία η κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει και δεν προσκάλεσε σε σύσκεψη τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις κύκλων του. Κρίση από την θα έπρεπε να είναι προστατευμένες οι τράπεζες αφού έχουν ανακεφαλαιωθεί από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Δανειστές, Προστασία, Κατοικία, ΔΕΘ