Τράβηξε το αυτί του Ερντογάν ο Τράμπ

.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σημαντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά από την επίθεση των Τούρκων εναντίον των Κούρδων. Άμεση αντίδραση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων». Επιπλέον ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε ενέργεια που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων».

«Ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ετικέτες: Τράμπ Τουρκία Ερντογάν Μέση Ανατολή Κούρδοι Συρία