Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν ξανά τη ζημιά στις τράπεζες

0
0
0
s2smodern

Ο γερμανικός Τύπος ασχολείται με εκτενή ρεπορτάζ με τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται στο χρηματιστήριο οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες μόνον την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου έχασαν μέχρι και 20% από την αξία τους.

Η Frankfurt Allgemeine Zeitung επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί, όπως λέει, καθυστέρησε ή δυσχέρανε πωλήσεις ή κατασχέσεις ακινήτων που ανήκουν σε λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ισχυρίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο επεξεργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας EMS ένα σχέδιο δράσης ώστε να ελαφρυνθούν οι τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Λεπτομέρειες όμως δεν έγιναν γνωστές και στις Βρυξέλες διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στην συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει ότι γίνεται λόγος για την δημιουργία μίας bad bank όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν όλα τα «κόκκινα», αυτό θα μπορούσε να γίνει, κατά την εφημερίδα, αν σαν εξασφάλιση-εγγύηση αξιοποιούνταν ένα ποσόν από τα 24,1 δισεκατομμύρια που είναι το «μαξιλάρι» οικονομική ρευστότητας για το οποίο είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Για την Handelsblatt η φυγή των επενδυτών από τις τραπεζικές μετοχές συμβαίνει λόγω του μεγάλου όγκου των «κόκκινων» και από τον φόβο για την μειωμένη αποδοτικότητα των τραπεζών όπως αποτυπώθηκε στην έκθεση του τελευταίου τριμήνου. Και η εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις της και καταλήγει στο ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση ρίξει τις ευθύνες σε κερδοσκόπους η κατάσταση είναι πολιτικά επιζήμια γιατί η απώλειες των τραπεζών διώχνουν τους ξένους επενδυτές που χρειάζεται η Ελλάδα για σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον πλήττεται και το αξιόχρεο της χώρας. Τέλος η Die Welt αναφέρει ότι με τις μεγάλες απώλειες ο Τσίπρας πανικοβλήθηκε και αναζητά ένα σχέδιο διάσωσης των τραπεζών αλλά αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Αυτό δεν έκαναν πάντα άλλωστε όλοι οι εθνοσωτήρες μας; Στο λαό δεν φόρτωναν όλα τα προβλήματα και τις ζημιές που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει;

Φόροι, Ζημιές, ΛΑΟΣ, Τράπεζες, Πολίτες