Επιστολή-κόλαφος του Β. Νικόπουλου στον ΠτΔ για Μακεδονία

nikop.JPG
0
0
0
s2smodern

Προς τον Εξοχότατο πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας…

Εξοχότατε και σεβαστέ κύριε πρόεδρε,

 Ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου, του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης, ως Έλληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και την συνακολουθούσα απ’ αυτήν πείρα, αλλά και ως απλός Έλλην πολίτης με πλήρη συνείδηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα κατά την οποία διέρχεται άμεσο κίνδυνο η ίδια η εθνική μας υπόσταση, λόγω της διαφαινόμενης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων, το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα «Μακεδονία», προς την Εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας, όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον Άρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως από ιδιαίτερη εκτίμηση όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας, αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας, τα εξής:
Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, διερχόμεθα κρισιμότατες Εθνικές στιγμές κατά τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η Εθνική μας υπόσταση. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» -με ή χωρίς προσδιορισμούς- στο γειτονικό κρατίδιο. Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με τη λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό, εάν παρ’ ελπίδα συμβεί, θα είναι εσχάτη προδοσία! Η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στην νομική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο Ποινικός κώδικας, πλην όμως εμπίπτει εξολοκλήρου στην Εθνική και ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής εθνοπροδοτικής πράξης! Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κύριε πρόεδρε! Με ποιον τρόπο θα κάνετε ετούτο, το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα. Θα ήταν δε, αναίδεια από μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας, είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44, παράγραφος 2 του συντάγματος, το οποίον ορίζει ότι: «Ο πρόεδρος της δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα». Ομιλώ ως δικαστής προς καθηγητή του Δημοσίου δικαίου, και ρωτώ κύριε πρόεδρε: Κρισιμότερο εθνικό θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, υπάρχει; Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα! Και αν η κυβέρνηση αρνηθεί, παραιτηθείτε κύριε πρόεδρε! Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα! Θα φανείτε αντάξιος των μεγάλων ανδρών του Γένους μας και του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννου Καποδίστρια! Και κυρίως δεν θα γίνετε συνένοχος σε μια τόσο μεγάλη προδοσία!

Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση, Βασίλειος Νικόπουλος, πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.».e-genius.gr ...intelligent web software