Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας δεν θέλει σύγχρονα σχολεία;

school.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Μια ανακοίνωση – πρόκληση για τους μαθητές του νομού Μαγνησίας και τους γονείς τους, μια ανακοίνωση – δείγμα βαθύτατης ιδεοληψίας, μια ανακοίνωση που στρέφεται κατά των μαθητών. Ο λόγος για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που δείχνει πως θέλει το κράτος να έχει τον απόλυτο έλεγχο των σχολείων (και φυσικά της σκέψης) και πως δεν επιθυμεί να βλέπει τους ιδιώτες να βοηθούν εκεί όπου μπορεί να υπάρχει ανάγκη. Διότι, κατ’ αυτούς, η λέξη ιδιώτης ή ιδιωτικό συνιστά ύβρη. Και όλα αυτά, εν έτει 2018! Και μένουμε με την αίσθηση ότι κάποιοι και δη μορφωμένοι και μάλιστα, επιφορτισμένοι με το καθήκον να διδάσκουν τα παιδιά μας, έχουν μείνει πίσω, κάπου στο 1917… Διαβάστε: «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το ‘βασικό εξοπλισμό’ των εργαστηρίων των Γυμνασίων. Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Στην πατρίδα μας, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Είναι πραγματικά ακατανόητο γιατί δεν πρέπει οι ιδιώτες να βοηθούν την κοινωνία και το κράτος να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, έχοντας στα χέρια τους σύγχρονα εργαλεία. Δηλαδή, λάθος έκανε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που δώρισε στην Πολιτεία, στο ΕΚΑΒ, 143 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα; Δεν βοηθά αυτό στο να σωθούν ζωές. Φυσικά! Για την υπόθεση της δωρεάς των ασθενοφόρων, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: «Το σύνολο των οχημάτων έχει πλέον παραδοθεί προς χρήση σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν λάβει μέρος σε εκπαίδευση σχετικά με τον χειρισμό των νέων οχημάτων. Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ περιλαμβάνει την προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό ανάγκες μεταφοράς νεογνών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει την πλήρη συντήρηση των οχημάτων για 8 χρόνια. Μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει επιπλέον την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου ΕΚΑΒ Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Η αναβάθμιση αφορά, συγκεκριμένα, την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον, η δωρεά υποστηρίζει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής. Από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους άνω των €110 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα».

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΟΒΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Τα γράφουμε αυτά, διότι κάποιοι απίθανοι τύποι στο Δημόσιο, ζητούν να μη γίνονται αποδεκτές οι δωρεές των ιδιωτών. Και αυτό, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διάβρωση που έχουν υποστεί το Δημόσιο και τμήμα της κοινωνίας μας, από τη συστηματική αριστερή προπαγάνδα και την στείρα αντιδεξιά ρητορική των ετών της ΠΑΣΟΚοκρατίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εύκολη επικράτηση το 2015, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένων των παραπάνω, η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωφρενική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ήταν σωστή. Διαβάστε: «Είναι πραγματικά απογοητευτική η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την οποία αρνείται μια δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής. Διότι επιβεβαιώνει, δυστυχώς, μια φοβική νοοτροπία που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποκομμένα από την κοινωνία. Ο άρτιος εξοπλισμός των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Πολιτείας. Το κράτος οφείλει να παρέχει σε κάθε παιδί και φοιτητή όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σωστή εκπαίδευσή τους στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Οι δωρεές, ωστόσο, των ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον, πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι διαχρονικά στην Ελλάδα αποτελούσε μέγιστη τιμή για τους ιδιώτες να κάνουν δωρεές ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεκάδες σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία φέρουν ακόμη και σήμερα τα ονόματα μεγάλων Ελλήνων ευεργετών. Αυτή τη σημαντική παράδοση που για δεκαετίες είχε ατονήσει, πρέπει να την αναβιώσουμε. Και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να ενθαρρύνω ακόμη και με φορολογικά κίνητρα τις ιδιωτικές δωρεές που θα συνδράμουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την ανάταξη της χώρας μας με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ζωής των πολιτών». Το παλιό, με το πρόσχημα μιας «προόδου» που όμως μόνο «πρόοδος» δεν είναι, καθηλώνει τη χώρα μας και την υποβαθμίζει. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Ετικέτες: Παιδεία ΕΛΜΕ Μαγνησία Δωρεέςe-genius.gr ...intelligent web software