«Κοινοβουλευτική χούντα» Ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ: Ιστορικός αριθμός υποψηφίων ΛΟΑΤΚΙ κατεύθυνσης

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Οι ομοφυλόφιλοι είναι μια πανίσχυρη χούντα» είχε πει πρόσφατα σημαντικός Έλληνας του πατριωτικού χώρου .


Και σε βάθος χρόνου ίσως και να επιβεβαιώνεται αφού οι ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του 2022 έγραψαν ιστορία με τις περισσότερες νίκες για ανοιχτά υποψηφίους ΛΟΑΤΚΙ. Τουλάχιστον 340 υποψήφιοι έχουν κερδίσει τις κούρσες τους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 336 το 2020. Φέτος, επίσης, 678 υποψήφιοι ΛΟΑΤΚΙ– οι περισσότεροι από ποτέ – στο ψηφοδέλτιο των γενικών εκλογών.

Από τότε που ξεκίνησε ο οργανισμός Victory Fund το 1991, έχει υποστηρίξει υποψηφίους ΛΟΑΤΚΙ που διεκδικούν αξιώματα – από την παροχή βοήθειας στην εκπαίδευση ανθρώπων πώς να κάνουν εκστρατεία και τι να κάνουν μετά τη νίκη, έως την προσφορά ενός δικτύου συναδέλφων εκλεγμένων  ΛΟΑΤΚΙ  εκπροσώπων για να εκπαιδευτούν .

Οι ΗΠΑ εξέλεξαν τις πρώτες ανοιχτά λεσβίες κυβερνήτες τους, με τη Maura Healey στη Μασαχουσέτη και την Tina Kotek στο Όρεγκον. Στο Κονέκτικατ, ο Έρικ Ράσελ έγινε ο πρώτος μαύρος LGBTQ που εκλέχθηκε σε πολιτειακό αξίωμα στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο James Roesener του Νιου Χάμσαϊρ είναι πλέον ο πρώτος τρανς άνδρας που εξελέγη ποτέ σε οποιοδήποτε νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ.

Η Zooey Zephyr, που έθεσε υποψηφιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μοντάνα, θα είναι το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Κέρδισε με σχεδόν το 80% των ψήφων, σύμφωνα με το Ballotpedia.org.

Η Αλάσκα ψήφισε στους τρεις πρώτους ΛΟΑΤΚΙ πολιτικούς της στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας: Ashley Carrick για το House District 35, Jennie Armstrong για House District 16 και Andrew Gray για το District 20.
 
TAGS: ΗΠΑ