Σε διαθεσιμότητα από την OLAF τρεις Έλληνες του Γραφείου Ενημερώσεως της Ευρωβουλής

eyrokoinoboylio_1.jpg
0
0
0
s2smodern

Διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει η υπόθεση των οικονομικών ελέγχων που διεξάγει η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), μετά από καταγγελίες για τυχόν διασπάθιση κονδυλίων που δίνει στην χώρα μας η Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως για το «μεταναστευτικό» αλλά και για άλλα ζητήματα.

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής του Γραφείου Ενημερώσεως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα που εδρεύει στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος καθώς και δύο στενοί του συνεργάτες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι ελεγκτές της OLAF εισέβαλαν κυριολεκτικά στο γραφείο του Αντωνακόπουλου, στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, τον διέταξαν να αποχωρήσει και απόκτησαν πρόσβαση στους υπολογιστές και στο υλικό που υπήρχε στον χώρο. Επίσης απαγόρεψαν στον ίδιο και σε δύο αξιωματούχους του την πρόσβαση στον χώρο.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Marjory van de Broeke, που επιβεβαίωσε τις διαθεσιμότητες, σε οικονομικούς ελέγχους ρουτίνας διαπιστώθηκαν ύποπτες συναλλαγές. Οι συναλλαγές αυτές είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου από την Γραμματεία Διασύνδεσης του γραφείου των Αθηνών και η νομιμότητά τους είναι αμφίβολη. Το Ευρωκοινοβούλιο αφού διεξήγαγε εσωτερική έρευνα αποφάσισε να αναθέσει την υπόθεση στην OLAF η στελέχη της οποίας βρίσκονται στην χώρα μας και κάνουν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό όλες τις συναλλαγές που έχουν γίνει και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών που είναι λαλίστατοι όταν γίνονται καταγγελίες από δημοσιογράφους ή πολιτικούς τους αντίπαλους.

Πάντως είναι μια υπόθεση που έχει πολύ ενδιαφέρον και αναμένουμε με ανυπομονησία το ''πόρισμα''...

Ετικέτες: Έλληνες Έλεγχος Ευρωβουλή Διαθεσιμότητα OLAFe-genius.gr ...intelligent web software