CRISPR! Η τεχνολογία που θα τα κάνει ΟΛΑ: Από το τεχνητό κρέας μέχρι τα ΜΩΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και το «ΧΑΡΑΓΜΑ»

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πραγματικοί επιστήμονες σημαίνουν «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ»
Ο Μπιλ Γκέιτς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του CRISPR, μιας τεχνολογίας γονιδιακής επεξεργασίας που αναπτύχθηκε πρόσφατα, αλλά επιστήμονες που έδωσαν συνέντευξη στο The Defender προειδοποίησαν για τα ελαττώματα και τους κινδύνους της τεχνολογίας.

Όπως γράφει το μέσο ενημέρωσης:

Το CRISPR, μια τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων που αναπτύχθηκε πρόσφατα, προωθείται ως πιθανή λύση σε πολλές ασθένειες, στην επισιτιστική ασφάλεια και στην κλιματική αλλαγή — ακόμη και ως τρόπος να γεννηθούν «μωρά προσχέδια» και να επαναφέρουν στην ζωή εξαφανισμένα θηλαστικά.

Η τεχνολογία έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και την προσοχή παραγόντων όπως ο Μπιλ Γκέιτς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις της τεχνολογίας.

Σε συνεντεύξεις με το The Defender, ο Δρ Μιχαήλ Αντωνίου , επικεφαλής της Ομάδας Γονιδιακής Έκφρασης και Θεραπείας στο King’s College του Λονδίνου, και η Claire Robinson, επικεφαλής του GMWatch , παρείχαν πληροφορίες για τα ελαττώματα αυτής της τεχνολογίας, τις πιθανές συνέπειές της και τους κινδύνους.

Τι είναι το CRISPR;

Το CRISPR – το οποίο σημαίνει Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats – λειτουργεί ως “ακριβές ζευγάρι μοριακών ψαλιδιών που μπορεί να κόψει μια αλληλουχία DNA στόχου , κατευθυνόμενο από έναν προσαρμόσιμο οδηγό”.

Με άλλα λόγια, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους επιστήμονες να επεξεργάζονται τμήματα του DNA «κόβοντας» συγκεκριμένα τμήματα του και αντικαθιστώντας το με νέα τμήματα. Η γονιδιακή επεξεργασία δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά η τεχνολογία CRISPR θεωρείται φθηνότερη και ακριβέστερη.

Αυτό προέρχεται από την ανακάλυψη του 2012 ότι το RNA μπορεί να καθοδηγήσει μια νουκλεάση πρωτεΐνης Cas σε οποιαδήποτε στοχευμένη αλληλουχία DNA και (θεωρητικά) να στοχεύσει μόνο αυτή τη συγκεκριμένη αλληλουχία. Πράγματι, η τεχνολογία CRISPR αναφέρεται συχνά ως CRISPR-Cas9 για αυτόν τον λόγο.

Τα μέσα ενημέρωσης και πολλοί επιστήμονες έχουν εκφράσει αισιοδοξία για την τεχνολογία.

Το Medlineplus.gov, για παράδειγμα, είπε ότι το CRISPR «έχει δημιουργήσει πολύ ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα επειδή είναι ταχύτερο, φθηνότερο, πιο ακριβές και πιο αποτελεσματικό από άλλες μεθόδους επεξεργασίας γονιδιώματος ».

Η τεχνολογία έκανε επίσης το σιτάρι «άτρωτο στους φονικούς μύκητες» και άλλαξε το DNA της ζύμης «έτσι ώστε να καταναλώνει φυτική ύλη και να εκκρίνει αιθανόλη», σύμφωνα με το Wired.

Το Bloomberg, το 2016, είπε ότι το CRISPR θα «αλλάξει τον κόσμο», επικαλούμενος τον επιστήμονα Andrew May της Caribou Biosciences, ο οποίος περιέγραψε το CRISPR ως «δυνητικά, έναν φθηνό και γρήγορο τρόπο για να διορθώσετε οτιδήποτε σχετικά με έναν γενετικό κώδικα » και «σχεδόν τόσο θεμελιώδη όσο το τρανζίστορ»

Άλλοι επιστήμονες, ωστόσο, δεν μοιράζονται την ίδια αισιοδοξία για το CRISPR.

Ο Robinson είπε στο The Defender ότι «σε γενικές γραμμές, το CRISPR είναι ένα εργαλείο γονιδιακής επεξεργασίας» που «κόβει το DNA κατά μήκος του διπλού κλώνου» και μπορεί να στοχεύσει «σε μια ακριβή αλληλουχία στο γονιδίωμα».

Το CRISPR μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις πιθανούς στόχους, είπε ο Robinson: διακοπή της λειτουργίας ενός γονιδίου, τροποποίηση της λειτουργίας ενός γονιδίου ή εισαγωγή εντελώς νέων γονιδίων.

Σύμφωνα με τον (ελληνικής καταγωγής) Αντωνίου, «η γονιδιακή επεξεργασία υπάρχει… για πολύ περισσότερο από το σύστημα CRISPR-Cas9. Υπάρχει εδώ και δεκαετίες».

Ο Αντωνίου περιέγραψε τη γονιδιακή επεξεργασία ως εξής: «Μια μέθοδος ή μέθοδοι χειρισμού DNA με τις οποίες το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να γίνει μια πολύ στοχευμένη αλλαγή στο γενετικό υλικό του οργανισμού, που θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από βακτήριο, φυτό, ζώο ή άνθρωπο».

Το CRISPR για τον Αντωνίου «είναι ξεκάθαρα μια διαδικασία γενετικής τροποποίησης. Δεν είναι ακριβές και δεν αναπαράγεται».

Η γονιδιακή επεξεργασία συχνά συγχέεται με τη γονιδιακή θεραπεία, αλλά ο Αντωνίου είπε ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Με την γονιδιακή θεραπεία, ένα «αντίγραφο φυσιολογικής λειτουργίας» ενός γονιδίου προστίθεται στα υπάρχοντα κύτταρα, είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «Με την επεξεργασία γονιδίων, δεν προσθέτετε άλλο γονίδιο. Προσπαθείτε να αλλάξετε ένα γονίδιο που υπάρχει ήδη στο DNA, προκειμένου είτε να διορθώσετε άμεσα το ελαττωματικό γονίδιο είτε να αλλάξετε κάποια άλλη γονιδιακή λειτουργία που αντισταθμίζει την ελαττωματική γονιδιακή λειτουργία στους ασθενείς».

Οι άνθρωποι-προσχέδια «δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία»

Η διεθνίστρια βιοχημικός, Jennifer Doudna, σε μια ομιλία TED του 2015, περιέγραψε την γενετική μηχανική ως το «μέλλον» της ανθρώπινης εξέλιξης , διαφημίζοντας ακόμη και τις πιθανές εφαρμογές του CRISPR στην δημιουργία «βελτιωμένων» ή ανθρώπων «προσχεδίων» και δηλώνοντας ότι αυτό δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία.

Είπε:

«Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η γενετική μηχανική είναι το μέλλον της εξέλιξής μας. Μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε στον εαυτό μας οποιαδήποτε χαρακτηριστικά θέλουμε, όπως μυϊκή μάζα ή χρώμα ματιών.

«Φανταστείτε ότι θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους που έχουν βελτιωμένες ιδιότητες, όπως ισχυρότερα οστά ή λιγότερη ευαισθησία σε καρδιαγγειακές παθήσεις, ή ακόμη και να έχουμε ιδιότητες που θα θεωρούσαμε ίσως επιθυμητές όπως το διαφορετικό χρώμα των ματιών ή να είναι ψηλότεροι… Οι γεω-μηχανικοί άνθρωποι δεν είναι ακόμα μαζί μας. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία (σ.σ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑ ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».

Ανάλογο τεχνοουτοπισμό εξέφρασαν και άλλοι στην επιστημονική κοινότητα. Για παράδειγμα, το Wired έγραψε ότι το CRISPR θα μπορούσε να παραδώσει οτιδήποτε, από μωρά προσχέδια έως βιολογικά όπλα για συγκεκριμένα είδη.

Το 2018, για παράδειγμα, ένας Κινέζος βιοφυσικός ανακοίνωσε ότι αυτός και η ομάδα του δημιούργησαν τα πρώτα γονιδιακά επεξεργασμένα μωρά στον κόσμο .

Ένα άρθρο τον περασμένο μήνα στο The Intercept σημείωσε ότι η CIA έχει επενδύσει σε μια startup βιοτεχνολογίας, την Colossal Biosciences —μαζί με τους Peter Thiel, Paris Hilton και Tony Robbins— που στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία CRISPR για να «εκκινήσει τον προγονικό παλμό της φύσης» ανασταίνοντας εξαφανισμένα θηλαστικά. ακόμα και το μάλλινο μαμούθ.

Και οι Financial Times ανέφεραν ότι μια άλλη εταιρεία βιοτεχνολογίας υποστηρίζει ένα έργο για να επαναφέρει την εξαφανισμένη τίγρη της Τασμανίας.

Για τον Αντωνίου, «Ο λόγος που το CRISPR έχει αιχμαλωτίσει την φαντασία των επιστημόνων είναι η απλότητά του σε σύγκριση με τα άλλα εργαλεία [γονιδιακής επεξεργασίας]. Είναι μια πολύ απλή οντότητα για να την κατασκευάσετε και να την παραδώσετε στα κύτταρα του οργανισμού-στόχου σας για να πραγματοποιήσετε την γονιδιακή επεξεργασία που θέλετε».

Ένας τομέας στον οποίο προωθείται το CRISPR είναι η ιατρική και η θεραπεία ασθενειών. Για το Wired, «τα πραγματικά χρήματα είναι στην ανθρώπινη θεραπεία », συμπεριλαμβανομένης της «απευθείας στόχευσης του HIV».

Το Livescience.com γράφει ότι «το CRISPR έχει δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές πρώιμου σταδίου, όπως η θεραπεία του καρκίνου και ως θεραπεία για μια κληρονομική διαταραχή που προκαλεί τύφλωση», και ως «μια στρατηγική για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου του Lyme και της ελονοσίας».

Και το Bloomberg, σε ένα άρθρο του 2016, ανέφερε ότι «Το CRISPR θεωρείται ως ένας τρόπος για να γίνουν πιο αποτελεσματικά τα φάρμακα για τον καρκίνο , να δημιουργηθεί μια καλύτερη κατηγορία αντιικών για την καταπολέμηση του HIV και να τροποποιηθούν τα όργανα του χοίρου ώστε να γίνουν πιο κατάλληλα ως μεταμοσχεύσεις για ανθρώπους (σ.σ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;)».

Το CRISPR προωθείται ως λύση για τη γεωργία, τις ελλείψεις τροφίμων.

Οι επιστήμονες και τα μέσα ενημέρωσης προωθούν επίσης το CRISPR ως πιθανή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων (σ.σ. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΝΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ).

Το Business Insider ανέφερε ότι ο Μπιλ Γκέιτς είπε: «Οι ερευνητές μελετούν τρόπους για να τροποποιήσουν τα γονίδια των ζώων… για να τα κάνουν να παράγουν γάλα περισσότερο σαν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής» και «να κάνουν τα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή πιο ανθεκτικά στον ζεστό καιρό» (σ.σ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ BILL GATES, ΚΟΥΜΠΩΝΕΣΑΙ!!! ΤΙ ΟΥΣΙΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;;;).

Μια άλλη έκθεση ανέφερε ότι το CRISPR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ευπαθών τροφίμων και «να δημιουργήσει καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στις ασθένειες και ανθεκτικές στην ξηρασία», αναφέροντας το παράδειγμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Mars, Inc., του Ινστιτούτου Καινοτομίας Γονιδιώματος και του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ «για την δημιουργία φυτών κακάο ανθεκτικά στις ασθένειες».

Το Bloomberg ανέφερε το 2016 ότι «η DuPont εργάζεται ήδη με την Caribou [Biosciences] για μανιτάρια που μένουν λευκά μετά την κοπή» και για « 25 προϊόντα που σχετίζονται με το CRISPR [που] βρίσκονται στα σκαριά, συμπεριλαμβανομένου του καλαμποκιού, της σόγιας, του σιταριού και του ρυζιού (σ.σ. ΤΕΧΝΗΤΑ ΑΛΕΥΡΑ;;;;;). ”

Και τον Σεπτέμβριο του 2021, η ντομάτα Σικελίας Rouge High GABA έφτασε στους καταναλωτές, και έγινε το πρώτο τρόφιμο που επεξεργάστηκε το CRISPR που βγήκε προς πώληση οπουδήποτε στον κόσμο.

Το CRISPR έχει επίσης προωθηθεί ως τεχνολογία που είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ (σ.σ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ).

Κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , για παράδειγμα, το CRISPR χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό και διαγνωστικό εργαλείο για τον κορωνοϊό μέσω του κιτ δοκιμών Sherlock CRISPR SARS-CoV-2 , στο οποίο χορηγήθηκε Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). ).

Η Sherlock Biosciences ανέπτυξε επίσης ένα φορητό τεστ COVID το 2021.

Το DETECTR και άλλες διαγνωστικές μέθοδοι για τον COVID-19 αναπτύχθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ «παρόμοια διαγνωστικά που χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναζήτησης του Cas9 έχουν επίσης κατασκευαστεί για τον εντοπισμό άλλων ασθενειών, τόσο μολυσματικών όσο και γενετικών».

Gates, NIH συμμετέχουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας CRISPR, κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο

Ένας από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της τεχνολογίας CRISPR είναι ο Bill Gates, μεμονωμένα αλλά και μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates (BMGF).

Ο Γκέιτς έχει εκφράσει επανειλημμένα τον ενθουσιασμό του για το CRISPR. Στις 8 Ιουλίου, έγραψε στο Twitter: «Πώς το CRISPR μπορούσε να σώσει ζωές και να τερματίσει ασθένειες».

Και σε ένα άρθρο του Foreign Affairs το 2018, ο Γκέιτς έγραψε ότι «τελικά, η εξάλειψη των πιο επίμονων ασθενειών και αιτιών της φτώχειας θα απαιτήσει επιστημονικές ανακαλύψεις και τεχνολογικές καινοτομίες [συμπεριλαμβανομένου] του CRISPR και άλλων τεχνολογιών για την επεξεργασία γονιδίων », που «θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξεπεράσει τις μεγαλύτερες και πιο επίμονες προκλήσεις στην παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη (σ.σ. Ο ΚΑΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ: Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».

Στο ίδιο άρθρο, ο Γκέιτς απαρίθμησε μερικές από τις δυνατότητες που προέβλεψε για το CRISPR, συμπεριλαμβανομένης της «επεξεργασίας γονιδίων για να γίνουν οι καλλιέργειες πιο άφθονες και ανθεκτικές (σ.σ. ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ;;;)».

Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει από καιρό την έρευνα για την ελονοσία , προώθησε επίσης τις πιθανές εφαρμογές του CRISPR για την (υποτιθέμενη) θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας , της κυστικής ίνωσης , της βήτα θαλασσαιμίας και της ελονοσίας .

Το 2018, ο Γκέιτς έγραψε «Θα ήταν τραγωδία να χάσουμε την ευκαιρία» να χρησιμοποιήσουμε τις μονάδες γονιδίων CRISPR ως πιθανό μέσο για να σταματήσουμε την μετάδοση της ελονοσίας.

Ο Δρ. Anthony Fauci , διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH, υποστήριξε την δυνατότητα «εξοικονόμησης εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης» εάν τελικά βρεθεί μια θεραπεία για τον HIV μέσω αυτού του έργου.

Ο Gates, στο ιστολόγιό του, έγραψε ότι «το CRISPR άλλαξε ριζικά την σκέψη μου για το τι είναι δυνατό για την βελτίωση της υγείας και της διατροφής των οικογενειών σε φτωχές χώρες — και μάλιστα γρήγορα», προσθέτοντας ότι το BMGF επενδύει σε έργα που σχετίζονται με το CRISPR, όπως:

 
  • Φυτικές ποικιλίες που μπορούν να αντέξουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
  • Προγραμματιζόμενες ιατρικές θεραπείες, οι οποίες θα μπορούσαν να επιταχύνουν σημαντικά την ανάπτυξη θεραπειών για νέους ιούς και να αποτρέψουν μελλοντικές πανδημίες.
  • Γρήγοροι, φθηνοί τρόποι διάγνωσης ασθενειών στις φτωχές χώρες.
  • Μονοκλωνικά αντισώματα που στοχεύουν και σκοτώνουν παθογόνα που προκαλούν ελονοσία και AIDS.

Μια άλλη επένδυση του Gates, που σχετίζεται με το CRISPR, περιλαμβάνει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο . Η Memphis Meats, που περιγράφεται από το futurism.com ως «μια στολή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο», έχει λάβει χρηματοδότηση από τον Gates και τον Richard Branson για την «δημιουργία πραγματικού ιστού κοτόπουλου και βοείου κρέατος» — και έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σκοπό αυτό.

Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (WEF) διαφημίζει «τις δυνατότητες του CRISPR» να συμβάλει στην «αναζήτηση της ανθρώπινης τελειότητας»

Το 2015, ένα άρθρο του WEF περιέγραφε πώς το CRISPR έχει « αλλάξει την γενετική έρευνα », ενώ ένα άρθρο του 2016 στον ιστότοπο του WEF ρώτησε αν είμαστε έτοιμοι για γενετικά τροποποιημένα ζώα και ένα άρθρο του 2019 συνέδεσε το «δυναμικό του CRISPR» με την « Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση ». — και την «αναζήτηση της ανθρώπινης τελειότητας».

Ένα άρθρο του WEF του 2020 απαριθμούσε «5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το CRISPR και την γονιδιακή επεξεργασία στην εποχή του COVID», περιγράφοντας το CRISPR ως «την μηχανή αναζήτησης για την βιολογία», προσθέτοντας ότι «η ιατρική ακριβείας παίζει βασικό ρόλο στο να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τον COVID-19». και ότι «τα διαγνωστικά που βασίζονται στο CRISPR θα βοηθήσουν στην ταχεία και ακριβή διάγνωση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών».

Το ίδιο άρθρο πρότεινε ότι «η βιοτεχνολογία θα γίνει κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για πολλές κυβερνήσεις» και ότι «η εστίαση στις μολυσματικές ασθένειες θα συνεχιστεί πέρα ​​από την πανδημία».

Με τη σειρά του, μια έκθεση του WEF Intelligence Monitor του 2021 περιέγραψε το CRISPR ως «επαναστατικό», δηλώνοντας: «Μια μέρα, θα μπορούσε να κάνει τα πάντα, από την ανάσταση εξαφανισμένων ειδών έως την ανάπτυξη θεραπειών για χρόνιες ασθένειες».

Ένα άλλο άρθρο του 2021 από το WEF συζήτησε την ικανότητα του CRISPR να « βελτιώνει την κακή όραση ».

Και ένα άρθρο του 2022 στον ιστότοπο του WEF ανέφερε το CRISPR και άλλες μεθόδους επεξεργασίας γονιδίων ως μία από τις «πέντε βασικές τεχνολογίες που θα μεταμορφώσουν την ζωή μας» (σ.σ. ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ).

Το WEF έχει επίσης συνεργαστεί με μια από τις κύριες εταιρείες βιοτεχνολογίας που ασχολούνται με την τεχνολογία CRISPR, την Mammoth Biosciences , υποστηρίζοντας ότι «Μέσω της ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων συστημάτων CRISPR, η εταιρεία δίνει την δυνατότητα στο πλήρες δυναμικό της πλατφόρμας της να διαβάζει και να γράφει τον κώδικα της ζωής.”

Το WEF φαίνεται επίσης να συνδέεται με τις υποτιθέμενες προσπάθειες του Γκέιτς για την εξάλειψη της ελονοσίας μέσω της χρήσης της γενετικής μηχανικής και της τεχνολογίας CRISPR. Σε μια ομιλία TED 2017, ο Fredros Okumu, ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης του WEF από την Τανζανία που εργάζεται για το Ινστιτούτο Υγείας Ifakara που χρηματοδοτείται από τον Gates της χώρας , είπε:

«Υπάρχει ήδη απόδειξη αρχής ότι οι τεχνικές γονιδιακής επεξεργασίας όπως το CRISPR μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να μεταμορφώσουν τα κουνούπια έτσι ώστε να μην μεταδίδουν ελονοσία (σ.σ. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΕΛΟΝΟΣΙΑ;;;).

TAGS: