Στέφανος Τσιτσιπάς: Είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος γι’ αυτό

tsitsipas.JPG
0
0
0
s2smodern

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής εξακολουθεί να είναι ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας στο χώρο του τένις και η εξομολόγηση του πραγματικά καθηλώνει… Γιατί ο ίδιος φρόντισε να προτάξει το δράμα που έζησε η Ελλάδα με τις φονικές πυρκαγιές, πριν μιλήσει για το πόσο σημαντικό ρόλο έχω παίξει οι γονείς του στην καριέρα του, τα μεγάλα του όνειρα, ενώ πάντα αυτό που ξεχωρίζει σε όλες του τις τοποθετήσεις είναι η ατελείωτη αγάπη του για την Ελλάδα.

«Είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται το ίδιο για την πατρίδα τους» λέει χαρακτηριστικά κι ενώ γνωρίζει πως φτάνοντας ψηλά είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί εκεί, υπόσχεται ότι ο ίδιος θα συνεχίσει την προσπάθεια για να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος. Αναλυτικά η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Ηταν σαν να προσγειωνόμασταν στην κόλαση. Οπου κοιτάζαμε, βλέπαμε φωτιά. Περίπου πριν από 10 χρόνια, επιστρέφαμε με την οικογένειά μου από χειμερινές διακοπές στο Παρίσι. Απείχαμε 30-40 χλμ. από το αεροδρόμιο, όταν όλοι στο αεροπλάνο άρχισαν να φωνάζουν και να κοιτάζουν από τα παράθυρα. Ηταν σκοτάδι, οπότε δεν μπορούσαμε να δούμε πολλά, αλλά αυτά που είδαμε με τρόμαξε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: Η Αττική καιγόταν. Δεν μας είχαν ενημερώσει πριν από την πτήση ότι το αεροδρόμιο είχε περικυκλωθεί από φωτιά, οπότε αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: Πού θα προσγειωθούμε; Θα προσγειωθούμε; Τελικά προσγειωθήκαμε και επιστρέψαμε στο σπίτι, μακριά από τις φλόγες. Θυμάμαι να βλέπω τη φωτιά και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου μας. Ανοίξαμε την τηλεόραση και κάθε κανάλι έδειχνε το ίδιο πράγμα: η Αττική στις φλόγες. Μέχρι τον Ιούλιο, δεν είχα νιώσει ποτέ περισσότερο πόνο για τη χώρα μου.

Η Ελλάδα είναι αυτός που είμαι. Εχω μπλε αίμα. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιοι δεν αισθάνονται έτσι για τη χώρα τους. Πλάκα μου κάνεις; Ολοι θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Είναι όμως εύκολο να αγαπήσεις την Ελλάδα. Εχουμε την πιο εκπληκτική, πλούσια γλώσσα που σου επιτρέπει να εκφραστείς τόσο καλά. Εχουμε το τοπίο, το νερό, τις παραλίες, την ιστορία. Εχουμε φιλικούς πολίτες όπου πας. Είμαι ερωτευμένος με τη χώρα μου. Για αυτό πόνεσα τόσο πολύ βλέποντας τις φωτιές να καταστρέφουν την Αθήνα πριν από 10 χρόνια και για αυτό πόνεσα τόσο πολύ πριν από δύο μήνες, βλέποντας και διαβάζοντας για τις φωτιές που επηρέασαν εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους ο καλός φίλος μου Αλεξ Κάλντγουελ.

Ετικέτες: Δηλώσεις Μάτι Τραγωδία Τσιτσιπάς Τένις Έλληνας Υπερήφανοςe-genius.gr ...intelligent web software