Ως πότε θα δρουν ανενόχλητοι;

41991200_10212380141878533_4450482448265904128_n.jpg
0
0
0
s2smodern

Δέκα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν στις 6 τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό.

Τα μέλη της οργάνωσης πέταξαν μπουκάλια με χρώμα και αποχώρησαν με μοτοσικλέτες. Για την ενέργεια δεν έγινε καμία προσαγωγή. Σε μήνυμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν για την επίθεση: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό.ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

 Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον φρουρό στο φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν που δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον Ρουβίκωνα.

Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να πλησιάζουν  την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να μην πάρει τηλέφωνο και να τον παρακαλεί να βγει από το κουβούκλιο «για να μην χτυπήσει από τα γυαλιά». Εκείνος υπακούει αμέσως στον δράστη της επίθεσης και βγαίνει έξω, βλέποντας αυτόν που του μίλησε με μια βαριοπούλα στα χέρια να σπάει το κουβούκλιο ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Ρουβίκωνα πετούσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στο κτήριο.

Αφού ολοκληρώθηκε η επίθεση, ο αστυνομικός ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι υπάρχει μνημόνιο ενεργειών και το οποίο αναφέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας φρουρός όταν δέχεται επίθεση. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση του αρχηγείου ή το κλείσιμο μέσα στην αλεξίσφαιρη σκοπιά και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει ότι ο σκοπός μπορεί να βγαίνει από το κουβούκλιο και να παρακολουθεί άπραγος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν και η συγκεκριμένη σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρη, ο φρουρός διέθετε ασύρματο μέσω του οποίου μπορούσε να ενημερώσει για την επίθεση ή ακόμα και να πατήσει ένα ειδικό κουμπί συναγερμού που υπάρχει στους ασυρμάτους και με την ενεργοποίησή του ενημερώνεται άμεσα το κέντρο της άμεσης δράσης. Κατά τις ίδιες πηγές θα ακολουθήσει ένορκη διοικητική εξέταση ενώ υπάρχουν και φωνές στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ που λένε ότι η φρούρηση με σκοπιές έχει αποτύχει και ζητούν να εφαρμοστεί νέο σύστημα όπως ισχύει σε χώρες του εξωτερικού.

Ετικέτες: Επίθεση Ρουβίκωνας Πρεσβεία Ιράνe-genius.gr ...intelligent web software