«Τούρκοι διπλωμάτες σε ρόλου κατασκόπου στην Ελλάδα»

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απόρρητο έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης του Ιουνίου του 2022 αποκαλύπτει ότι Τούρκοι διπλωμάτες κάνουν κατασκοπεία στην Ελλάδα

Ένα μυστικό έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2022 αποκαλύπτει ότι Τούρκοι διπλωμάτες δεν έχουν σταματήσει την παράνομη πρακτική της συλλογής πληροφοριών για επικριτές και αντιπάλους στην Ευρώπη παρά τις προειδοποιήσεις από τις χώρες υποδοχής ότι η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τις κατασκοπευτικές της δραστηριότητες, όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor.
Το απόρρητο έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet), η οποία ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ανέφερε πως οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου 2022, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία από τουρκικές πρεσβείες και προξενεία.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο 

Το έγγραφο υπεγράφη από τον Erdoğan Kartal, αναπληρωτή αρχηγό του τμήματος αντιτρομοκρατίας της Emniyet, και διανεμήθηκε σε 74 τουρκικές επαρχίες σε ένα μυστικό μήνυμα για περαιτέρω κατασκοπευτική δράση εναντίον Τούρκων υπηκόων που χαρακτηρίζονται από διπλωμάτες στο εξωτερικό.
Προφανώς ανήσυχος για μια διαρροή του εγγράφου και πιθανές συνέπειες από τη σκανδαλώδη δραστηριότητα σε ξένο έδαφος, ο Kartal αναφέρεται στην πηγή των πληροφοριών ως «το πληροφοριακό σημείωμα που ελήφθη από το συνδεδεμένο ίδρυμα (V)».
Ο λατινικός αριθμός V είναι ο κωδικός αριθμός της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Έρευνας του υπουργείου Εξωτερικών (αλλιώς γνωστός ως τμήμα πληροφοριών ή Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü στα τουρκικά).
Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τα σκάνδαλα σε Ελβετία και Γερμανία, οι τούρκοι πράκτορες πάλι έδρασαν στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στους νέους στόχους τους για το 2022 είναι η Νορβηγία και η Ολλανδία.
nordic.png

www.bankingnews.gr