Γράφτηκε στις .

Με ανεβασμένα ποσοστά η Λεπέν εν όψει ευρωεκλογών

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ανησυχία έχει κυριεύσει τους Γάλλους «δημοκράτες» και τους ανά τον κόσμο «προοδευτικούς» από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού France Info και της εφημερίδας Le Figaro για τις Ευρωεκλογές.

Σε αυτήν η διαφορά μεταξύ της ομάδας των κομμάτων που θα συνασπιστούν με τον Μακρόν, μεταξύ αυτών και οι Κεντρώοι του Μπαϊρού, και του κόμματος της Λεπέν κυμαίνεται στην μισή μονάδα, 21,5% Μακρόν και σύμμαχοι, 21% η Λεπέν. Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν που μετονομάστηκε σε «Εθνικός Συναγερμός» από «Εθνικό Μέτωπο» βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την συμμαχία του Μακρόν και αυτό παρά τις δυσκολίες που δυσκολίες που αντιμετώπισε, κυρίως στα οικονομικά του. Κάποιοι αισιόδοξοι περίμεναν μεγαλύτερα ποσοστά για τον Μακρόν γιατί κάποιες δημοσκοπήσεις πριν το καλοκαίρι του έδιναν ποσοστά έως και 26%, ενώ αυτά της Λεπέν τον Ιούνιο ήταν στο 18-19%.

Οι προσδοκίες τους όμως διαψεύστηκαν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, και η Λεπέν ανεβάζει τα ποσοστά της ενώ ταυτόχρονα του Μακρόν πέφτουν ή μένουν στάσιμα. Από την πτώση των ποσοστών του Μακρόν δεν φαίνεται να ευνοούνται οι Ρεπουμπλικάνοι Δεξιοί που έχουν ένα 12,5%, ούτε και οι «Ανυπότακτοι» του Μελανσόν που έχουν χαμηλά ποσοστά. Όσο για τους Σοσιαλιστές αυτοί βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση με 4,5%, χαμηλά επίσης είναι και τα ποσοστά των Οικολόγων-Πράσινων στο 5%.

Πατριωτικός άνεμος σ' όλη την Ευρώπη...

Λεπέν, Γαλλία, Δεξιά, Ευρώπη, Πατριωτισμός