Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Βιάζουν παιδιά στην Μόρια

0
0
0
s2smodern

Άθλια παραμένει η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας στην Λέσβο παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των τοπικών παραγόντων.

Η κατάσταση αυτή περιγράφεται σε ένα βίντεο του καναλιού AJ+ του AL Jazeera. Εκεί δίνεται βάση στις καταγγελίες 19 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και στο ερώτημα του Guardian για το κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βοηθήσει πραγματικά τους «πρόσφυγες». Στις καταγγελίες αναφέρουν ότι το μπάνιο και την τουαλέτα πρέπει να τα μοιράζονται περί τα 80 άτομα και πως σε έναν χώρο που επαρκεί για την στέγαση 3.000 ατόμων στοιβάζονται περισσότερα από 9.000, και οι γονείς εκθέτουν καθημερινά τα παιδιά τους σε κίνδυνο.

Ακόμα αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταφέρει «πρόσφυγες» στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν θέσεις και οι επιστροφές γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία. Υπάρχει όμως και μία καταγγελία από εκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ότι παιδιά έχουν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν και πως παιδιά έως 5 ετών έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Μόρια, Καταγγελίες, Γιατροί, Βιασμοί