Ο γλύπτης του «Phylax» ξεσπαθώνει: Για όλα φταίει η «Ελεύθερη Ώρα» και ο… Κλεομένης!

phylax.jpg
0
0
0
s2smodern

Για το σατανόμορφο άγαλμα στο Παλαιό Φάληρο, που έχει κάνει άνω-κάτω τους κατοίκους του (και όχι μόνο), βγήκε κα μίλησε ο δημιουργός του έργου, Κωστής Γεωργίου. Και τι είπε στον ΣΚΑΪ (πού αλλού;) ο καλλιτέχνης;
Δήλωσε ότι «η ιστορία αυτή ξεκίνησε από την Ελεύθερη Ώρα» και ανέφερε ότι δηλώσεις εκεί έκανε ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης». Όπως επεσήμανε ο γλύπτης: «Δεν είναι δυνατόν να προσδίδει κάποιος σε ένα γλυπτό απερίσκεπτες πρακτικές. Ουδέποτε στο εξωτερικό υπήρξε αντίδραση. Δηλαδή τι πρέπει να βάλουμε, έναν Ποσειδώνα επειδή είναι δίπλα στη θάλασσα; Η λογική του έργου τέχνης είναι να δώσει νέους κώδικες, να βάλει τους ανθρώπους να σκέφτονται. Δεν έχει σχέση με θρησκείες και συμβολισμούς. Δηλαδή ο σατανάς αν υπάρχει, έχει κόκκινο χρώμα; Υπάρχουν άγγελοι με κόκκινα φτερά και κόκκινη κόμη. Υποτίθεται ότι είναι Χριστιανοί αυτοί που κάνουν τις αντιδράσεις, αλλά η ψυχή τους είναι αντιχριστιανική».
Προφανώς κύριε Γεωργίου αγνοείτε – ή ακόμη χειρότερα προσποιείστε ότι – αγνοείτε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων ξεκίνησαν από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ τοποθέτησης του αγάλματος στο Παλαιό Φάληρο.
Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου που καλούσε να «κατέβει» ο «Phylax», ενώ παράλληλα άρχισε και μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών. Βάσει των παραπάνω γεγονότων, η Ελεύθερη Ωρα έπραξε το δημοσιογραφικό ΚΑΘΗΚΟΝ της και κάλυψε τις αντιδράσεις του κόσμου, απευθυνόμενη αρχικά με πολύ επαινετικά σχόλια μάλιστα προς τον Δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη για το μέχρι σήμερα έργο του, καθώς και στο φιλανθρωπικό έργο του δωρητή, εφοπλιστή κ. Μαρτίνου.

Η πραγματικότητα είναι, κύριε Γεωργίου, ότι ακόμα και όταν το άγαλμα βανδαλίστηκε, την επομένη βγήκαμε και γράψαμε για «προβοκάτσια» και πως ο στόχος δεν είναι να βρωμίσουμε το άγαλμα, αλλά να αποσυρθεί, καθώς μεγάλη μερίδα των κατοίκων θεωρεί ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, μιας και η μορφή του «φύλακα Άγγελου» της πόλης ομοιάζει με Εωσφόρο, όπως και το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί. Πραγματικότητα είναι ότι ο πάτερ Κλεομένης διαμαρτυρήθηκε για τον «φύλακα άγγελό» σας, όπως του επιβάλλει η Πίστη του και όπως το νοιώθει ως Ορθόδοξος Χριστιανός, αφού είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αντιδράσεων.

Οπότε, να που δικαιωνόμαστε όταν μιλήσαμε για προβοκάτσια, από τη στιγμή που εσείς κύριε Γεωργίου χωρίς να έχετε καμμία ΑΠΟΔΕΙΞΗ κατηγορείτε την εφημερίδα μας (επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για τις συκοφαντικές δηλώσεις σας στον ΣΚΑΙ) και τον πατέρα Κλεομένη ότι βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις και τον βανδαλισμό!!! Πραγματικότητα είναι, επίσης, κύριε Γεωργίου ότι ΔΕΝ υπάρχουν κόκκινοι άγγελοι στην χριστιανική παράδοση, παρά μόνο ο Εωσφόρος, και ναι ο Σατανάς στη Χριστιανική θρησκεία αποτυπώνεται με κόκκινο χρώμα, είτε σας αρέσει εικαστικά είτε όχι!e-genius.gr ...intelligent web software