Ο Κοτζιάς, η ΕΩ και το Φιάσκο με τον Ερντογάν

kotziasvouli.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ολομέτωπη επίθεση στην Ε.Ω. έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην σημερινή του παρουσία στην Βουλή, κραδαίνοντας μάλιστα το εξώφυλλο της εφημερίδας μας.
Χαρακτηριστικά είπε: «Φιάσκο το είπανε. Η Ελεύθερη Ωρα τα λέει αυτά για να ξέρουμε από πού προέρχεται και η γραμμή. Το «φιάσκο» προέκυψε από μια μικρή αλλαγή. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι αντί να δώσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την έδωσε στο ΣΚΑΙ και όπως ομολόγησε ο ίδιος όπως είπε «φαίνεται ότι έκανα λάθος» είπε ότι τον μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσής του που είναι παραγωγός τουρκικών σίριαλ που και έχει συνεργασία με το συγκεκριμένο κανάλι – το Survivor. Πώς άλλαξε η συμφωνία; Ποιος άνοιξε θέμα Λωζάνης; Αυτοί που άλλαξαν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου. Ο Ερντογάν είπε ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα σε μια ημέρα καθώς θέλει βάθος χρόνου».

Καταρχήν θα επισημάνουμε οτι ο κ. Κοτζιάς μας κολακεύει εάν υποννοεί ότι εμείς επηρρεάζουμε όχι μόνον ένα ή δύο, αλλά ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής, τα οποία "κριτίκαραν" τους χειρισμούς που οδήγησαν στην ίδια την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ενώ θα του υπενθυμίσουμε ότι στην διπλωματία, πολλές φορές οι "μικρές αλλαγές" δημιουργούν θέματα που μπορούν να κρατήσουν δεκαετίες και να έχουν ολέθριες συνέπειες. Όσο για την εξομολόγηση του Ερντογάν ότι έκανε... λάθος, θα ήταν καλύτερο εάν το είχε πει δημόσια. Και όχι σε... προσωπικές κουβέντες, που πολύ λίγη σημασία έχουν σε αυτό το επίπεδο!

Για περισσότερα και για όλη την απάντηση της "πέτρας του σκανδάλου", δηλαδή της Ε.Ω. στο φύλλο της Κυριακής!