Έπνιξαν τους διαδηλωτές για την Μακεδονία στα χημικά!

0
0
0
s2smodern

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τόσο στο Λευκό Πύργο, όσο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.με κεντρικό σύνθημα «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Λϊγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά σταμάτησαν στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Εκεί δέχτηκαν δεκάδες δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο με τις άλλες πορείες αριστερών και αριστεριστών που γινόντουσαν την ίδια στιγμή.

Tα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Μανώλη Ανδρόνικου και Γ΄ Σεπτεμβρίου. Η ατμόσφαιρα στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ήταν για αρκετή ώρα αποπνικτική με ειρηνικούς διαδηλωτές να καταγγέλουν ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και σε βάρος τους. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα με την ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παρέμεινε για ώρες αποπνικτική από την χρήση δακρυγόνων....

Μακεδονία, Συλλαλητήριο, Αστυνομία, Επεισόδια, Χημικά