Έφοδος της ΕΛΑΣ σε χριστιανική αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη

5a5f82f1cd3a1851574e1a89.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μια ψευδής είδηση μεταδόθηκε από δελτίο ειδήσεων και αναμεταδόθηκε από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Η είδηση αναφέρει ότι η Αστυνομία εισέβαλε σε ακροδεξιό στέκι στη Θεσσαλονίκη έπειτα από πληροφορίες πως στον συγκεκριμένο χώρο συχνάζουν άτομα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν επεισόδια στο συλλαλητήριο. Παρά τη διάψευση της συγκεκριμένης είδησης από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης η συγκεκριμένη είδηση συνεχίζει να αναπαράγεται.

Σε χριστιανική αδελφότητα και όχι σε ακροδεξιό στέκι η έφοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική «έφοδος» της Κρατικής Ασφάλειας ήταν στα γραφεία μιας από τις γνωστότερες χριστιανικές αδελφότητες της Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία της χριστιανικής αδελφότητας δεν βρέθηκαν βόμβες μολότοφ και ρόπαλα αλλά μερικές αφίσες για το συλλαλητήριο. Είναι, όμως, τα γραφεία της εν λόγω χριστιανικής αδελφότητας στέκι ακροδεξιών;

Οι χριστιανικές αδελφότητες ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Γερμανό κατακτητή

Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο, το οποίο ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι χριστιανικές αδελφότητες της Θεσσαλονίκης ήταν αυτές που στην περίοδο της γερμανικής κατοχής προσπαθούσαν να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία με τη λειτουργία δεκάδων συσσιτίων. Ποτέ δεν αποτέλεσε προτεραιότητά τους να διαφημίσουν το κοινωνικό τους έργο. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει μιλώντας στο thestival.gr ότι «η επέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο έγινε όχι γιατί συχνάζουν ακροδεξιοί αλλά γιατί υπήρχε πληροφορία πως έχουν τυπωθεί αφίσες με το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας και κάτι τέτοιο αποτελεί αδίκημα. Τελικώς αποδείχτηκε ότι η πληροφορία ήταν εσφαλμένη καθώς δεν βρέθηκαν τέτοιες αφίσες στον χώρο».

Ετικέτες: Αστυνομία Θεσσαλονίκη Χριστιανοί Αδελφότητα Έφοδος