x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Βόμβα» Μητροπολίτη για την ένωση Καθολικών και Ορθοδόξων Εκκλησιών: Πότε θα γίνει

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δήλωσε ότι το 2025 η «ένωση των εκκλησιών» που προωθούν οι οικουμενιστές θα γίνει πραγματικότητα.

Ο ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος πιστεύει ότι στόχος όλων των διαχριστιανικών εκδηλώσεων είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της κοινής πίστης Ορθοδόξων και Καθολικών μεταξύ των πιστών.


«Λυπούμαστε που οι «Ορθόδοξοι» οικουμενιστές δεν θέλησαν να λάβουν υπόψη τίποτα από όσα κατά καιρούς γράψαμε για τον παπισμό και η φωνή μας ήταν «φωνή στην έρημο», μια φωνή που πέφτει στο κενό.

Ταυτόχρονα, χαίρονται όταν ακούνε την επιδοκιμασία των ετεροδόξων (κυριολεκτικά «κακώς ορθόδοξοι», κακοδόξων, – Εκδ.)», είπε ο Μητροπολίτης.

Ανέφερε επίσης ότι «η θλίψη και το άγχος του μεγαλώνουν όταν βλέπει επισκόπους να γίνονται συνένοχοι σε αυτές τις ρυθμίσεις και να περιφρονούν τον όρκο που έδωσαν την ώρα της χειροτονίας τους, δηλαδή να διατηρήσουν την πίστη της Εκκλησίας μας ανέπαφη και άφθαρτη».

Αυτοί οι επίσκοποι, κατά τα λόγια του Μητροπολίτη Σεραφείμ, «αναγνωρίζουν, έστω και σιωπηρά, ότι τα λάθη των παπικών, τα οποία αναγνωρίζει η αλάνθαστη συνείδηση της Εκκλησίας, συνιστούν «κοινή κληρονομιά» με την αλάνθαστη Ορθόδοξη πίστη».

«Με τη στάση τους, μας κατέστησαν σαφές ότι η προετοιμασμένη ουνιατικού τύπου «ένωση εκκλησιών» θα γίνει πολύ σύντομα πραγματικότητα, πιθανότατα το 2025, που θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την Εκκλησία στα δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας της», υπογράμμισε.



e-genius.gr ...intelligent web software