Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα εμπλοκή του Πάπα

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέα εμπλοκή του Πάπα στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς ο ποντίφικας δηλώνει έτοιμος να μεσολαβήσει σε συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι στο Βατικανό.


Σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι έτοιμος να κανονίσει διαπραγματεύσεις στο Βατικανό μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την επίλυση των συγκρούσεων.


Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να καλέσει τον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να επιλύσουν τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πούτιν είπε ότι το Κρεμλίνο δεν ενοχλείται από τη δέσμευση του ποντίφικα στην επίλυση του ζητήματος της Ουκρανίας.


«Εάν όλα αυτά είναι μέρος των προσπαθειών για την αναζήτηση μιας πιθανής διευθέτησης, αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικά. Αλλά από την άλλη, αυτή η δήλωση δεν λέει τίποτα για κάποιον που πρέπει να τηλεφωνήσει στον [Ουκρανό] Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να εξετάσει τη νομική βάση που απαγορεύει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη ρωσική πλευρά», απάντησε ο Ντ. Πεσκόφ.

«Είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα αυτά με τους Αμερικανούς, με τους Γάλλους και με τον Ποντίφικα. Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε όλες τις επαφές, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Ουκρανία έχει κωδικοποιήσει τη μη συνέχιση των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.