Εξώδικο Ελλήνων ψαράδων στην κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις

ekswdiko-ellinwn-psaradwn-stin-kubernisi.w_l.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σε εξώδικο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση προέβησαν 36 Έλληνες αλιείς, με αφορμή τον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει Τούρκοι αλιείς, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από τους λιμενικούς τους, λυμαίνονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως επισημαίνουν, «αντί να αποτρέψουν και συλλάβουν όσους Τούρκους αλιείς λυμαίνονταν επί σειρά ετών τα ελληνικά χωρικά ύδατα, μένουν απλά παρατηρητές και έτσι τα τουρκικά σκάφη κερδίζουν αλιευτικά πεδία όλο και πιο δυτικά». Καλούν τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να επιλύσουν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως αναφέρουν, βρίσκονται ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία. Ζητούν να παρέμβει άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και να εφαρμοστεί το άρθρο 401 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει συλλήψεις και πρόστιμα....

Στο εξώδικό τους αναφέρεται, ακόμη, ότι «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο» με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας» θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Ετικέτες: κυβέρνηση Προκλήσεις Τούρκοι Εξώδικο Ψαράδες