«Κύριε Ιερώνυμε σας έκαναν να φαίνεστε ψεύτης»!

ieronymos.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Γράφει η Μάχη Γραικού

Το άδικον ουκ ευλογείται, αγαπητέ κύριε Ιερώνυμε. Και δυστυχώς οι συνεργάτες σας, με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής που έσπευσαν να εκδώσουν την Παρασκευή για το γκρέμισμα της εκκλησίας στο Βοτανικό, σας εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Για την ακρίβεια σας βγάζουν ψεύτη!!!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα ακόλουθα: “Προςενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”, ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία”.

Όπως ήταν φυσικό η εν λόγω ανακοίνωση έγινε «σημαία» από κάτι Κούλογλου και Βαξεβάνηδες, που έσπευσαν να χύσουν χολή για την Ορθοδοξία και την Ελεύθερη Ωρα. Διαβάστε κύριε Ιερώνυμε τι έγραψαν και αναπαρήγαγαν οι «σύντροφοι» Κούλογλου (tvxs.gr) και Βαξεβάνης (koutipandoras.gr) στο διαδίκτυο: «Κάθε χώρα έχει τα fake news (και τους ψεκασμένους) που της αξίζουν…

Kάθε χώρα, ανάλογα με την κουλτούρα της και τo επίπεδο της δημοσιογραφίας έχει καιτα αντίστοιχα fake news.

Η υπόθεση με τον δήθεν θάνατο του Κώστα Γαβρά ήταν μάλλον μια classy παρένθεση για την ελληνική πραγματικότητα καθώς μετά την αποκάλυψη από τον ίδιο τον Ιταλό «δημιουργό» της διδακτικής του φάρσας, η χώρα επανήλθε στο γνωστό ψεκασμένο και μεσαιωνικό επίπεδο, πολλοστή επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα στερήθηκε την αναγέννηση.

Στη μία πλευρά «σεσημασμένοι» και αθεράπευτοι «εκσυγχρονιστές» και «ανανεωτές» της ελληνικής δημοσιογραφίας, που εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και αυτή τη μακάβρια υπόθεση για να κάνουν αντιπολίτευση και 24 ώρες μετά την πλήρη διάψευση, συνεχίζουν να διακινούν ότι η νέα Υπουργός Πολιτισμού είχε κάποια ανάμιξη με τη δημιουργία και τη διασπορά της πλαστής είδησης.

Τη σκυτάλη πήραν ακροδεξιές φυλλάδες και sites που κατασκεύασαν την «είδηση» ότι για την διευκόλυνση της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό κατεδαφίστηκε κάποιος ναός της «Παναγίας Ελευθερώτριας» (για να μην ξεχνιόμαστε, είναι αυτή που απελευθέρωσε τους δύο στρατιωτικούς, μεγάλη η χάρη της), είδηση - επιτομή για κάθε χριστιανοταλιμπάν που σέβεται τον εαυτό του. Μπορεί η Αρχιεπισκοπή να έβγαλε σε ελάχιστες ώρες διάψευση ότι υφίσταται τέτοιος ναός, όμως αυτό δεν πτοεί όσους - όχι μόνο ακροδεξιούς - συνεχίζουν να διακινούν της είδηση κατηγορίας Ελεύθερης Ώρας, πολύ απλά γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια όπως και το κοινό τους, που πιστεύει πολύ χειρότερα.

Στην Τουρκία βέβαια, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς δίπλα στις κοινές βαλκανικές παραδόσεις έχουν να αντιπαλέψουν τον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας και την πίεση των υπερσυντηρητικών θέσεων του πολιτικού ισλάμ. Έτσι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες διακινούν ότι οι διακυμάνσεις της ισοτιμίας δολαρίου - λίρας, που έχουν γονατίσει τη χώρα λίγο πριν τη χρεοκοπία, είναι προϊόν συνομωσίας, επιχείρημα που χρησιμοποίησε περίπου και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το πιο απολαυστικό όμως είναι το επιχείρημα αρθρογράφου μεγάλης φιλοκυβερνητικήςεφημερίδας (μόνο τέτοιες υπάρχουν). Εν έτει 2018 η Sabah αναφέρει στα σοβαρά ότι οιΗΠΑ σχεδιάζουν να ψεκάσουν με βόμβες gay την Τουρκία αλλάζοντας τις σεξουαλικές προτιμήσεις των Τούρκων!

Η κάθε χώρα έχει τελικά τα fake news αλλά και τους «ψεκασμένους» που της αξίζουν...»

Για να δούμε κύριε Ιερώνυμε έχουν δίκιο Κούλογλου και Βαξεβάνης όταν γράφουν

«Μπορεί η Αρχιεπισκοπή να έβγαλε σε ελάχιστες ώρες διάψευση ότι υφίσταται τέτοιος ναός, όμως αυτό δεν πτοεί όσους - όχι μόνο ακροδεξιούς - συνεχίζουν να διακινούν τηςείδηση κατηγορίας Ελεύθερης Ώρας, πολύ απλά γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια όπως και το κοινό τους, που πιστεύει πολύ χειρότερα»; Είναι, λοιπόν, ψέματα και «fake news» ότι υπήρξε η «Παναγία η Ελευθερώτρια» πριν τη γκρεμίσουν ή μήπως Κούλογλου και Βαξεβάνης εξυπηρετούν την άθεη προπαγάνδα του Τσίπρα πάνω στις πλάτες της Αρχιεπισκοπής;

Ε, λοιπόν, κύριε Ιερώνυμε γνωρίζατε – και παραγνωρίζατε – ότι στο χώρο του Βοτανικού βρίσκονται τόσο ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, όσο και ο πιο πρόσφατος Ναός της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας. Και το γνωρίζετε από τις 25 Δεκεμβρίου 2016(!!!) όταν σας επέδωσε ΕΞΩΔΙΚΟ η δικηγόρος κα. Αικατερίνη Παντελίδου για το τζαμί στο Βοτανικό.

Ιδού:

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αικατερίνης Κ. Παντελίδου, δικηγόρου Αθηνών, δι’ εαυτήν ατομικώς και ως πληρεξουσίας Δικηγόρου κατοίκων της περιοχής του Ελαιώνος, ως και του εν Βοτανικώ (οδός Σπύρου Πάτση αρ. 127) εδρεύοντος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΘΗΝΑ», νομίμως εκπροσωπουμένου υπό της Προέδρου αυτού Καλλιόπης χ. Τζανή Μπελιά.

ΠΡΟΣ

Τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας κ.κ. Ιερώνυμον Β’.

Κοινοποίησις:

Πρός τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Μακαριώτατε,Επί τη σημερινή εορτή των Χριστουγέννων Σάς ευχόμεθα ολοψύχως μακροημέρευσιν, αλλά και παρρησίαν ενώπιον του Θεού μας και του πιστού Λαού μας.Ημείς, όμως, ως ενεργόν μέρος του Χριστεπωνύμου ποιμνίου Σας, είμεθα δυσαρεστημένοι μαζί Σας.

ΔΙΟΤΙ:

Μας αφήσατε ως Ορθόδοξον Ελληνα Λαόν εις τον πλήρη αφανισμόν μας αφού επιτρέπετε, εκτός των άλλων, και να κτισθή εις τον Βοτανικόν, το Ισλαμικόν Τέμενος, του οποίου η κατασκευή και η επιμονή εις αυτήν σημαίνει ουσιαστικά την άλωσιν της πόλεως των Αθηνών, την κατάργησιν της Συνθήκης της Λωζάνης και την αλλαγήν του δημογραφικού χάρτου της Πατρίδος μας.

Σάς γνωστοποιούμεν διά της παρούσης μας ότι με την πληρεξουσίαν δικηγόρον μας δεν επαύσαμεν ούτε καν επ’ ολίγον να αγωνιζώμεθα δικαστικώς κατά των σχετικών πράξεων και αποφάσεων της Διοικήσεως, εκκρεμουσών εισέτι αιτήσεων ακυρώσεως τόσον εις το Συμβουλιον της Επικρατείας όσον και εις το Διοικητικόν Εφετείον Αθηνών, υποβαλόντες ταυτοχρόνως μηνύσεις διά πλείστας παραβάσεις και παραλείψεις όλων των ενεχομένων και συνυπευθύνων αρμοδίων οργάνων.

Πλήν όμως παρά την εκκρεμοδικίαν, αι εργασίαι κατασκευής του τεμένους, παρανόμως και κρυφίως έχουν αρχίσει εντός του χώρου αυτού, όντος κοινοχρήστου πρασίνου κατά το οικείον Προεδρικόν Διάταγμα, εις τον οποίον χώρον παράκεινται ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, ως και ο πρόσφατος Ναός της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας, και παρατηρούντες ταυτοχρόνως μετά βεβαιότητος ότι η Κρατική Μηχανή, σύσσωμος, μηδέ τηςΑρχαιολογικής Υπηρεσίας εξαιρουμένης, οδεύει καταλυτικώς πρός πάσαν νόμιμον ενέργειάν μας, κωφεύουσα άμα και εις τας οικοδομικάς παραβάσεις του κτίσματος απορρίπτουσα ταυτοχρόνως και αίτησιν πρόσφατον αναστολής των εργασιών κατασκευής, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, είναι πλήρως πλέον κατανοητόν ότι επιδιώκεταιη «άρον - άρον» κατασκευή του «κεκλεισμένων των θυρών»

Ούτω η Διοίκησις παρακάμπτουσα πάν νόμιμον μέσον επιδιώκει –περιέργως- την διά παντός τρόπου κατασκευήν του παρανόμου κτίσματος αυτού εις τον συγκεκριμένον πολιτιστικόν μας χώρον, ώστε νά καταστήση κενού περιεχομένου τας ασκηθείσας αιτήσεις ακυρώσεως και ποινικάς διώξεις, αφού εν τω μεταξύ πλέον θα τεθή εις λειτουργίαν αυτο, και αυτονοήτως θα είναι πλέον αδύνατος η διακοπή της λειτουργίας του.Ληφθείτω υπ’ όψιν Σας ότι επί της παρακειμένης οδού Πολυκάρπου υφίσταται από 14/8/2015 ο παράνομος άνευ οιασδήποτε αδείας «ελέω» αλληλεγγύης και μόνον καταυλισμός των μουσουλμάνων, ανερχόμενος κατά την επίσημον βεβαίωσιν του κ. Δημάρχου εις 2.200 άτομα.

Ούτω, Μακαριώτατε, μεθοδεύεται συστηματικώς η δημιουργία μιάς ΝΕΑΣ πρό των ΠΥΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.

Ούτω, Μακαριώτατε, μεθοδεύεται η άλωσις της πόλεως των Αθηναίων, και η πολιτιστική μας συνοχή και συνέχεια.

Ούτω, Μακαριώτατε, μεθοδεύεται η δημογραφική αλλοίωσις της Ελλάδος σταδιακώς.

Ούτω, Μακαριώτατε, μεθοδεύεται η κατάλυσις της Συνθήκης της Λωζάνης

Επειδή είμεθα μεν δυσαρεστημένοι μαζί Σας, όχι όμως απέλπιδες ενώπιόν Σας, αφού φύσεικαι θέσει ελπίζομεν εις τον Θεόν μας και εις τας αξίας μας αφ’ ενός, ελπίζομεν αφ’ ετέρου και πρός Υμάς, τονίζοντες Υμίν την ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗΝ,ευσεβάστως:

Σάς καλούμεν να μάς δεχθήτε ως οίον τε τάχιστα εντός της εβδομάδος αυτοπροσώπως ώστε να Σάς εκθέσωμεν τα θέματα και τας διαδικαστικάς μας ενεργείας. Σάς καλούμεν επίσης να ενεργήσετε τα δέοντα υπό την Αρχιερατικήν Ιδιότητά Σας ώστε να βοηθήσετε τον Χριστεπώνυμον και Ελληνα Λαόν Σας.

Με την επιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσαν πρός τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας, πρός γνώσιν του και διά τας νομίμους συνεπείας.

Αθήναι,

25/12/2016

Η πληρεξουσία Δικηγόρος».

Εν κατακλείδι:

Κύριε Ιερώνυμε ήσασταν ενήμερος για την ύπαρξη του ναού της «Παναγίας της Ελευθερώτριας». Είχατε μάλιστα – τότε – εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντήσετε την κα. Παντελίδου επί του θέματος, αλλά άγνωστο γιατί το ενδιαφέρον σας… ατόνησε. Αν τώρα ο ναός δεν ανήκει στη… δικαιοδοσία σας, λίγη σημασία έχει για τον Ορθόδοξο Ελληνα. Σημασία έχει ότι λειτουργείτε σαν «Πόντιος Πιλάτος», επιτρέποντας (σικ) στο άθεο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ να γκρεμίζει τις εκκλησίες, όπως ακριβώς έπρατταν και οι μπολσεβίκοι! Και αν δεν το επιτρέψατε, τουλάχιστον γιατί δεν το καταδικάζετε αφού ξέρετεότι εκκρεμεί απόφαση του Αρειου Πάγου για το όλο ζήτημα; Και σας ερωτούμε: Τι ψυχή θα παραδώσετε στον Δημιουργό σας;

Ετικέτες: Ιερώνυμος Εξώδικο Ναός Τέμενος Βοτανικός