Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης στον Μεγαλειότατο Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’, στο Παλάτι του Buckingham. 

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ’ ίδιαν συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος  εξέφρασε προς τον Μεγαλειότατο, και εκ του σύνεγγυς, τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της αειμνήστου μητρός του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, καθώς και τις θερμότερες ευχές του ιδίου και της Μήτρος Εκκλησίας για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του. Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, και στην επέτειο της εκατονταετηρίδος από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, και είχαν την ευκαιρία με τον Μεγαλειότατο να συζητήσουν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον Βασιλέα τα μέλη της συνοδείας του, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Παρέστησαν και οι Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα κ. Matthew Lodge.

TAGS: