Επιστολή απόγνωσης του Δημάρχου Λέσβου για τους «πρόσφυγες»

0
0
0
s2smodern

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα επιστολή στην οποία περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα.

Ζητά να γίνει αποσυμφόρηση του νησιού καθώς οι αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και η ανησυχία των κατοίκων μεγαλώνει από τις φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι για δημιουργία νέων «κέντρων φιλοξενίας» στο νησί. Του θυμίζει μάλιστα ότι ο ίδιος ο Βίτσας το είχε εξαγγείλει στο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης και είχε θέσει και χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην συνέχεια αναφέρει ότι η κατάσταση που επικρατεί, ιδιαίτερα στην Μόρια καθώς και η παραβατικότητα των «μεταναστών» έχουν φέρει τους κατοίκους στα όριά τους. Θεωρεί επιβεβλημένη την αποσυμφόρηση του νησιού και με βάση τις υποσχέσεις του υπουργού αλλά θεωρεί ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη στενέψει. Αλήθεια ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι πιστεύουν ότι οι Συριζαίοι ενδιαφέρονται για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί τους;

Δήμαρχος, Πρόσφυγες, Επιστολή, Λέσβος, Απόγνωσηe-genius.gr ...intelligent web software