Δυνατή παρουσία Ελλήνων πατριωτών στου Μακρυγιάννη

ekdilosi.jpg
0
0
0
s2smodern

του Ν. Χιδίρογλου
Παρουσία μεγάλου αριθμού Ελλήνων πολιτών τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων χωροφυλάκων στη μάχη που έγινε εκεί τον Δεκέμβριο του 1944. Επ’ ευκαιρία της 73ης επετείου της εποποιίας, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν, προκειμένου να παραστούν.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Είδαμε εκεί τον πετυχημένο δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, τον πρώην δήμαρχο Φενεού και συγγραφέα Κώστα Καπέλλο, τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι των εκδόσεων Πελασγός, την αγωνίστρια σύζυγό του Ελίνα Μαστέλλου – Γιαννάκενα, τον ΗΡΩΑ του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Ανδρέα Μαρτίνο, τον Βασίλη Στυλιανέση, την ακούραστη Θωμαΐδα Παριανού, τον εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» Γιάννη Κουριαννίδη, τον ιστορικό και συγγραφέα Γιάννη Αθανασόπουλο, τον ιατρό Σπύρο Δημητρίου, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, τον δικηγόρο και συγγραφέα Χάρη Κατσιβαρδά, τον συγγραφέα Μάνο Χατζηδάκη ο οποίος μάλιστα κατέθεσε στεφάνι για λογαριασμό του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», τον Δημήτρη Γερογιάννη, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για λογαριασμό του Πανελληνίου Συνδέσμου ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας, τον Διονύση Βουλγαρόπουλο ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για λογαριασμό της Πανελλήνιας Αντιστασιακής Οργανώσεως (ΠΑΟ) και πολλούς άλλους.

Είδαμε όμως και στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι Μανώλης Αγγελάκας, πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Τσιμάρας, πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Κόλλιας, Δημήτρης Χατζελένης, πρώην πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ, Ανδρέας Ρίζος, Άρης Τσορώνης, Αλέκος Κόκκαλης, Γιάννης Κούρτης, Νεκτάριος Μπεχράκης, Γιώργος Κώττης, πρόεδρος Β5 ΝΟΔΕ, Μαρία Γιαλαμά, Κώστας Πλατόπουλος και πολλοί άλλοι.

Η αντιπροσωπεία της Νέας Δεξιάς, ήταν μεγάλη και είχε επικεφαλής της, τον Πρόεδρο του κόμματος, Φαήλο Κρανιδιώτη.

Από τη ΧΑ παρέστησαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι του κόμματος και Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς και οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συναδινός και Γεώργιος Επιτήδειος.
Συγκίνηση προκάλεσε τέλος η παρουσία του υιού του διοικητή του Συντάγματος Μακρυγιάννη στη μάχη, Γεωργίου Σαμουήλ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των συγγενών της οικογενείας και καταχειροκροτήθηκε.e-genius.gr ...intelligent web software