Σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου ο Ιερώνυμος!

awjgdvahjwgdvahjgwvdajgwdvajhwdawdaw.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Απάντηση Αρχιεπισκοπής για το γκρέμισμα ναού δίπλα στο τζαμί: Δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”!

Σαν να νίπτει τας χείρας της η επίσημη Εκκλησία εξέδωσε χθες ανακοίνωση – απάντηση στο δημοσίευμα της Ελεύθερης Ωρας για την κατεδάφιση του ορθόδοξου ναού της Παναγίας της Ελευθερώτριας δίπλα στο χώρο που θα αναγερθεί το τζαμί στο Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα: “Προς ενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”, ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία”. Δηλαδή το θέμα είναι αν ο ναός είναι στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής; Σε άλλο Θεό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή και σε άλλο οι στρατιωτικές υπηρεσίες; Ήμαρτον!!! Εδώ μιλάμε για μια εξόφθαλμα προκλητική ενέργεια και η επίσημη Εκκλησία βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος, μένει στους τύπους και χάνει την ουσία!

Εμείς απλώς να… θυμίσουμε στον κ. Ιερώνυμο, πως ούτε οι Τούρκοι δεν γκρέμιζαν εκκλησίες. Ακόμα και οι Βούλγαροι σκότωναν και βασάνιζαν μέσα σε ιερούς ναούς, αλλά εκκλησία δεν γκρέμισαν. Έπρεπε να φτάσουμε τελικά στο 2018 με αριστερή κυβέρνηση για να δούμε να καταστρέφεται ολοσχερώς Ορθόδοξος Ναός. Κατοχή έχουμε και τώρα! Και μάλιστα από τις πιο σκληρές και τις πιο ύπουλες που πέρασε ποτέ αυτός ο ένδοξος τόπος! Εκτός και αν για την Εκκλησία της Ελλάδος επιτρέπεται να γκρεμίζονται εκκλησίες – και μάλιστα με εντολή ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ όπως καταγγέλλει η δικηγόρος κα Αικατερίνη Παντελίδου – μόνο και μόνο επειδή σε αυτές λειτουργούν παλαιοημερολογίτες! Λες και πιστεύουν σε… άλλο Χριστό και σε… άλλη Παναγιά! Είναι, άλλωστε, καταπληκτικές οι προφητείες των Αγίων Πατέρων για τους αρχιερείς και κληρικούς των εσχάτων χρόνων, προφητείες που απεικονίζουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό την σημερινή κατάσταση των ποιμένων που στην πλειοψηφία τους δυστυχώς μόνο ποιμένες δεν είναι!

Οι περισσότεροι έχουν «πιαστεί» είτε από ιδιοτελές συμφέρον είτε από διαβολική πλάνη στα «δίχτυα» του Οικουμενισμού, της μεγαλύτερης σύγχρονης αίρεσης.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» (από το «Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39).

Ο Άγιος Ιππόλυτος: «Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…» (Άγιος Ιππόλυτος ΒΕΠΕΣ 6, 278).

Ο Άγιος Νείλος ο Αγιορείτης: «Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία… Οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιάν οδόν από την αριστεράν… Αι εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φως επιγνώσεως…» (από Προφητεία Αγίου Νείλου. Πιστόν αντίγραφον από το Βιβλίον «Ευαγγελικός Κήπος», της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου).

Ο Αββάς Μωϋσής: «Εν ταις ημέραις εκείναις… θέλουν προχειρίζεσθαι ηγούμενοι και ποιμένες άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι… μη διακρίνοντες την δεξιάν οδόν εκ της αριστεράς, αμελείς, φιλομέριμνοι, τα πρωτεία με δώρα αρπάζοντες… μη γνωρίζοντες κατηχείν και νουθετείν το ποίμνιον… εκ της τοιαύτης δε αμελείας και καταφρονήσεως των ποιμένων απολούνται οι αδελφοί…» (από Δ. Παναγόπουλου, «Άγιοι και Σοφοί περί των μελλόντων να συμβώσι», Προφητεία Αββά Μωϋσέως, σελ. 6).

Ο Άγιος Κύριλλος: «Αλλά ζητάμε δικό μας σημείο της παρουσίας του Κυρίου. Εμείς οι εκκλησιαστικοί ζητάμε εκκλησιαστικό σημείο, και ο Κύριος λέγει “και τότε θα σκανδαλισθούν πολλοί και θα παραδώσουν ο ένας τον άλλο και θα μισήσουν ο ένας τον άλλο” (Ματθ. Κ’ , ις’ ). Αν ακούσεις ότι, επίσκοποι στρέφονται εναντίον επισκόπων, και κληρικοί εναντίον κληρικών, και λαοί εναντίον λαών, και φτάνουν μέχρι να χυθεί αίμα, να μην ταραχθείς. Διότι κάτι τέτοιο είναι ήδη γραμμένο» (από Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, ΕΠΕ 2, 130).

Εν κατακλείδι: Δυστυχώς δεν μάθαμε να βλέπουμε τα Σημεία των Καιρών! Πληγώσαμε μέχρι και την Παναγιά μας, επειδή έχουμε απωλέσει τον Ιερό Σεβασμό και το Φόβο Θεού. Ας είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ μας…

Ετικέτες: Εκκλησία Ορθοδοξία Ιερώνυμος Βοτανικός