Ο συνομιλητής του Μητσοτάκη προκλητικός γι’ άλλη μία φορά!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Οι άνθρωποι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας εδώ, πριν από 107 χρόνια». Ο Πρόεδρος της τουρκίας και πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Όπου κι αν πάω, κάθε φορά που συναντιόμαστε με νέους, τους λέω το έπος του Τσανάκκαλε». Ο Ερντογάν μίλησε στην «Ημέρα των Μαρτύρων της 18ης Μαρτίου και 107η επέτειο της νίκης του Τσανάκκαλε» που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Μαρτύρων.

Στην πρώτη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τσανάκκαλε Τζουμχουριέτ, κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , του ιδρυτή ηγέτη της Τουρκικής Δημοκρατίας και 21 πυροβόλα όπλα εκτοξεύτηκαν από την κορβέτα «TCG Kınalıada» για να χαιρετίσουν τους μάρτυρες. Στην τελετή, η οποία ξεκίνησε στις 09:00 στην πλατεία Cumhuriyet, παρευρέθηsαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar , ο Κυβερνήτης του Τσανάκκαλε Ilhami Aktaş , ο Διοικητής του Στενού και του Φρουραρχείου του Τσανάκκαλε Αντιναύαρχος Mustafa Turhan Ecevit, ο δήμαρχος του Τσανάκκαλε από το κόμμα CHP Ulgur Gokhan, ο Πρόξενος της Αυστραλίας στο Τσανάκκαλε Λούκας Ρόμπσον, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Αυστραλίας, Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κάμπελ, η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας στην Άγκυρα, Νικόλ Σλάιτ, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Νέας Ζηλανδίας, συνταγματάρχης Ίαν Μπράντον, ο πρόεδρος της επαρχίας του Τσανάκκαλε του AKP, ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Ναΐμ Μάκας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και πολίτες.

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εκ μέρους της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Στη συνέχεια, ο Κυβερνήτης του Τσανάκκαλε İlhami Aktaş, ο Διοικητής του Στενού Δαρδανελίων και της Φρουράς του Τσανάκκαλε, Αντιναύαρχος Μουσταφά Τουρχάν Ετζεβίτ και ο δήμαρχος του Τσανάκκαλε, Ulgur Gokhan, κατέθεσαν στεφάνια. Προκειμένου να χαιρετίσουν τους μάρτυρες, εκτοξεύτηκαν 21 βολές από πυροβόλα όπλα από την κορβέτα «TCG Kınalıada» στα Δαρδανέλια.

Για λογαριασμό 253 χιλιάδων μαρτύρων από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το 1994, το χρυσό μετάλλιο, το οποίο δόθηκε στο Τσανάκκαλε με τον νόμο Νο. 3972 και το οποίο γράφει «Το Τσανάκκαλε είναι αδιάβατο», επικολλήθηκε στην τουρκική σημαία από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Μετά από τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους μάρτυρες, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος με τη συνοδεία της Μπάντας Διοικήσεως Βοσπόρου.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mustafa Şentop, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli παρευρέθησαν επίσης στην τελετή μνήμης στο Μνημείο των Μαρτύρων. Η τελετή στο Μνημείο των Μαρτύρων ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν να καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Ατατούρκ. Στη συνέχεια, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

«Εύχομαι η 107η επέτειος της Ναυτικής μας Νίκης στο Τσανάκκαλε, μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, να είναι ευλογημένη. Για άλλη μια φορά, μνημονεύω με έλεος τους μάρτυράς μας, που έγραψαν τη φράση «Το Τσανάκκαλε είναι αδιαπέραστο» στην ιστορία. Στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας, στην Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, 15 Ιουλίου». Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι το έλεος του Θεού στα σώματα ασφαλείας και στους πολίτες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα και τη σημαία τους. Παρόλο που ήρθαν με πρόθεση εισβολής, τιμώ επίσης με σεβασμό τους στρατιώτες άλλων εθνών, τους οποίους θεωρούμε τώρα ως καλεσμένους μας, από τη στιγμή που έπεσαν στο έδαφος εδώ.

«Οι άνθρωποι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας εδώ, πριν από 107 χρόνια»

Οι πόλεμοι της Καλλίπολης είναι ένα μεγάλο ηρωικό έπος στο οποίο προβάλλονται οι υψηλές αρετές του έθνους μας όπως ο πατριωτισμός, η αυτοθυσία και το θάρρος. Ένα έθνος που πίστεψε και διακινδύνευσε τον θάνατο για την πίστη του άλλαξε την πορεία της ιστορίας εδώ, πριν από 107 χρόνια.

Στο Τσανάκκαλε, οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου απογοητεύτηκαν ενάντια στις πιστές καρδιές και η πίστη επικράτησε ενάντια στο πνεύμα της κατοχής. Έχει φανεί ότι δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος αποφασισμένο να προστατεύσει την πατρίδα και την ελευθερία του με τίμημα της ζωής του. Το τουρκικό έθνος έδωσε ελπίδα σε όλους τους καταπιεσμένους με τον μοναδικό αγώνα του στο Τσανάκκαλε. Η νίκη του Τσανάκκαλε δεν είναι μόνο η νίκη μας, αλλά και η κοινή νίκη εκατοντάδων εκατομμυρίων αδελφών μας από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία. Αυτή η ένδοξη νίκη είναι η νίκη της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους καθώς και των καταπιεσμένων λαών που έχουν στρέψει τα μάτια και την καρδιά τους στη χώρα μας. Εδώ δεν υπάρχουν μόνο τάφοι ηρώων από κάθε επαρχία, περιοχή και σχεδόν κάθε χωριό της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν οι τάφοι των μαρτύρων που ήρθαν από όλες τις γωνιές της γεωγραφίας Gönül μας και έπεσαν εδώ στο έδαφος.

Το Τσανάκκαλε συμβολίζει επίσης την αδελφότητα και το κοινό πεπρωμένο ολόκληρης αυτής της περιοχής και του ισλαμικού κόσμου. Νομίζω ότι υπάρχουν σπουδαία μαθήματα που μπορεί να μάθει κάθε πολίτης της χώρας από τα μαρτύρια εδώ. Όπου κι αν πάω, κάθε φορά που συναντιόμαστε με νέους, τους λέω το έπος του Τσανάκκαλε και τους λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να δουν αυτό το μέρος. Καταρχάς, πιστεύω ότι πρέπει να μεγαλώσουμε τα μωρά μας ανάλογα, σε αυτό το μέρος που δείχνουμε τη νίκη της μισοφέγγαρου ενάντια σε όλη τη νοοτροπία των Σταυροφόρων, υπό τη διοίκηση του Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ, στον δρόμο που αναδύονται αρνιά με χέννα. Είθε ο Αλλάχ να μην μας χωρίσει από το μονοπάτι των μαρτύρων μας. Συγχαρητήρια και πάλι για την 107η επέτειο της Ναυτικής μας Νίκης στο Τσανάκκαλε. Στις 18 Μαρτίου, την Ημέρα των Μαρτύρων, μνημονεύω με έλεος όλους τους ήρωές μας, ιδιαίτερα τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, τον Διοικητή του Αναφαρταλάρ και τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας».

TAGS: