x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παναγία Ελεούσα: Η εικόνα της στα Κάτω Πατήσια

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα Κάτω Πατήσια, υποδέχθηκε πανδήμως στις 22 Οκτωβρίου 2022, την σεβάσμια, θαυματουργή και περίλαμπρη εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Το ιερό αυτό προσκύνημα, τελείται εξ αφορμής του εορτασμού (26 Οκτωβρίου) του Αγίου Δημητρίου στον ως άνω ομώνυμο Ιερό Ναό και έρχεται να στηρίξει και να ενισχύσει τον ευσεβή λαό που παρηγορείται πάντοτε από την Κυρία Θεοτόκο.

Η Ιερά Εικόνα, θα παραμείνει έως και τις 29 Οκτωβρίου, όπου καθημερινά τελούνται πλήθος Ιερών Ακολουθιών.

Η θαυματουργή Εικόνα αφίχθη στον Ιερό Ναό, κατόπιν πατρικής ευλογίας και σεπτής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, όπως και θετικής ανταποκρίσεως και εγκρίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, στο ευγενές αίτημα του φιλαγίου πληρώματος της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου των Όπλων.

Την Ιερή Εικόνα της Θεοτόκου κόμισε ο Παν. Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης, μετά του αρχιδιακόνου του Μητροπολίτου Εδέσσης π. Νίκανδρου Πρίτσκα, με πλήθος πιστών να παρίσταται στην Υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Κατά την Υποδοχή αντηλλάγησαν οι σχετικοί χαιρετισμοί και ευχαριστίες εκ του προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, Παν. Αρχιμ. κ. Φιλουμένου Ρούμπη και του π. Χριστοδούλου Καραγιάννη, ο οποίος εν συνεχεία μίλησε καταλλήλως, κάνοντας αναφορά στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Άγιο Δημήτριο και τον κοινό εορτασμό τους.

Πηγή: romfea.gr



e-genius.gr ...intelligent web software