Σκληραίνει την στάση της απέναντι στους «πρόσφυγες» η Ουγγαρία

230818-ouggaria.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Σκληραίνουν την πολιτική τους απέναντι στους «πρόσφυγες» που φτάνουν στην χώρα οι Ούγγροι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Deutsche Welle οι ουγγρικές αρχές αφήνουν σκοπίμως νηστικούς, κυρίως τους Αφγανούς και τους Σύρους «πρόσφυγες», που βρίσκονται στα κέντρα διέλευσης και υπό διεθνή αστυνομική επιτήρηση με σκοπό να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στην Σερβία από όπου ήρθαν χωρίς να ασκήσουν έφεση στην απόρριψη της πρώτης αίτησης για άσυλο στην χώρα.

Η στάση της Ουγγαρίας έχει προκαλέσει την αντίδραση διαφόρων Διεθνών Οργανισμών όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ουγγρικό Παράρτημα της Επιτροπής του Ελσίνκι. Οι Ούγγροι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να σιτίζουν, χωρίς δικαστική απόφαση, όσους «μετανάστες» βρίσκονται στην Διεθνή Ζώνη (Τράνζιτ) όταν απορρίπτεται η πρώτη τους αίτηση για χορήγηση ασύλου. Με τον τρόπο αυτόν οι Ούγγροι «σπρώχνουν» πίσω στην Σερβία όσους «πρόσφυγες» έχουν φτάσει από εκεί ενημερώνοντάς άτυπα ότι θα τους αφήσουν νηστικούς μέχρι να εξεταστούν οι εφέσεις τους. Φυσικά αν θέλουν μπορούν να επιστρέψουν στην Σερβία, δεν τους το απαγορεύουν.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις η Ουγγαρία συνεχίζει την σκληρή αντιμεταναστευτική της πολιτική αποδεικνύοντας όχι μόνον ότι είναι ένα κράτος που θέλει να ζήσει, αλλά και ότι θέλει να ζήσει με τους δικούς του όρους και για τον δικό του λαό...

Ετικέτες: Πρόσφυγες Όρμπαν Ουγγαρία Στάση