Ο δήμαρχος Μυκόνου μήνυσε Τόσκα και Αρχηγό της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα

220818dhmmykonou.jpg
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, μηνύει τον πρώην υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται στο νησί παρά την πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων του ίδιου και την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος. Αποκορύφωμα αυτών των φαινομένων ανομίας, όπως σημειώνεται στη μηνυτήρια αναφορά, αποτελεί η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο. Ο κ. Κούκος ζητά ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο ενώ κάνει γνωστό ότι έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 —200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα δεσμεύεται να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς. Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς ενημέρωσε και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή απολύτως δικαιολογημένη. «Είναι το έσχατο μέσο που έχει ως δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του και να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων κι επισκεπτών, ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο», τονίζει η ΚΕΔΕ...

Ετικέτες: Δήμαρχος ΕΛ.ΑΣ Τόσκας Αρχηγός Μήνυση Εγκληματικότητα Μύκονος